AK Parti İktidarı 20 yıldır Ülke Yöneteni. Doğru- İyi Yönetemedikleri her İŞ için gördüğümü, düşündüğümü yazarım.

    Ne düşünür, ne derler diye düşünmedim. “ Yalan, iftira, beklentisi var.” diyebilecekleri tek şey olsa mutlaka cevaplarlardı?

    Tersine,” Tamam da, siz boşverin millet bize güveniyor. Zaten iki kere daha yazar, bırakır. Halk zaten balık hafızalı, az sonra unutur!” denebilir.

     Şu gün Türkiye’nin 83 milyon insanı diken üstünde. “ Komşularla sıfır sorun!” diye yola çıkan AKP İktidarı da çıkışı bulamaz halde.

    Doğu da, batıda, kuzey de, güneyde; bir tek dost ülke bırakmadık!

    Batı ile Doğu arasında en özenilir-güvenilir ülkeydik. Ailecek baş tacı yaptığımız komşularla savaşır olduk? Durum budur; Huzur Barıştadır!

     Şu gün, aynı trende yola çıkanlar bile,” Trenden kimsenin dikkatini ve öfkesini çekmeden, sessizce-usulca hangi durakta inerim?” telaşında.

    Maddi-manevi servetini yasal ve düzgün çalışarak kazananlar telaş yaşamaz. Zirvelere yamanan, palazlanıp  sağa sola höyküren-zarar verenler?

    Hani,” Keser döner, sap döner!” diyenler haklı gibi? Kimin ne hatası varsa, kendini toplayacak, topluyor da! Ülkede hayat zor yıllara yürüyor.

    Gençlik, Yönetmeye talip tüm siyasi partilerde öne çıkabilmeli! Erdemli-ayrımsız-açık- dümdüz-doğru- erdemli İdeallerle asla kişilere eğilmeden!

   Gençler Ülkeyi Yönetmeye talip olmalı, ama asla bugünü taklit etmeden!       

     Siyaset insanların gözünü de, gönlünü de her geçen gün hızla kör eder!

    ” Gönül gözü zengindir!” dendiğinde, insanlar ne kadar gurur duyarlardı?

    Bugün birisi için aynı söz söylense,” Aha, O da mı?” denecek hale geldik? Çünkü; itibarın-makamın-malın mülkün- yaşananın,” hak edilmişliği” vardı?

     Artık bunları geçelim de; giden iktidarı değil, Gelecek olanları uyarmalı!

    CHP’li tüm Büyükşehir Belediyeleri’ni özellikle uyarmalı. Salgın bütün hayatı  çok zora soktu. Hayatı zehir olan, iflaslara, intihara kadar gidenler oldu.

     CHP’li Büyükşehirler, alenen, gizli saklı siyasi engellemelere karşın; akıl almaz kampanyalarla O insanlara umut ışıkları yaktı.

     Millet O kampanyalarla Ayrımsız Bütünleşti hatta. “ Askıda ekmek! Askıda öğrenci bursu! Askıda bakkal defterindeki borçları ödemek!

  Kira, elektrik, doğalgaz borcu, İcra borcu, öğrenci burs borcu!” dahası da çok!

     Amaa?

    Salgın ve İlk Seçim sonrası; ülke böyle gidemez. Genel ve Yerel Seçimler geldi. Erken olur, zamanında olur; ama seçimler geldi.

    İnsan; başı dik, onurlu yaşamalı. Ülkede bir tek insan bile muhtaç, el pençe biata mecbur yaşamamalı. Onurlu yaşamayı herkes hak eder!

    CHP’li Büyükşehirler; Ayrımsız-Karşılıksız yardımları-kampanyaları en geç Salgından 2-3 ay sonra en aza indirmeli! Çünkü:

     Onurlu insanlara,” Balık veren değil; Balık Tutmayı Öğreten dostlar gerek.”

    Kimi CHP’li Büyükşehirler, kreş açtı, İş Öğrenme-Öğretme Atölyeleri açtı: -) Ekmek fırını ayrı, Ekmek Büfesi ayrı ve çok doğru örneklerdir.

   CHP’li Büyükşehirler, Balık Tutmayı-Meslek Öğretmeyi-Eğitimi başlattı bile!