Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya teşkilatı, Genel Merkez düzeyinde yaşanan hukuksal ve yönetimsel gelişmelerin ardından ilk büyük istifa dalgasıyla sarsıldı. CHP Adapazarı İlçe Başkanı Sabri Anıl Özkan, ilçe yönetimiyle birlikte partiden istifa ettiklerini açıklayarak Özgür Özel’in öncülüğünde kurulan yeni siyasi harekete katıldıklarını duyurdu.

"Ayrılık Artık Zaruri Hale Geldi"

Yazılı bir açıklama yapan Özkan, yargı kararları neticesinde Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin partiyi fiilen devraldığını öne sürdü. Seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte verdikleri demokrasi mücadelesinin sonuçsuz kaldığını belirten Özkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AKP’nin yargı eliyle yürüttüğü süreçlerin sonucu olarak, mutlak butlan kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki ekip partimizi fiilen ele geçirmiştir. 'Yeni Yol, Yeni Umut' anlayışıyla kurulan yeni partimizde buluşmak, Cumhuriyetimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkabilmek adına bu ayrılık artık zaruri hâle gelmiştir."

Tüm Üyelere İstifa Çağrısı

Adapazarı İlçe Yönetimi olarak CHP'deki görev ve üyeliklerini noktaladıklarını belirten Özkan, tüm partiddaşlarını da CHP'den istifa ederek Özgür Özel liderliğinde kurulan yeni partiye katılmaya davet etti. Sakarya'da başlayan bu ayrılık dalgasının diğer ilçelere sıçrayıp sıçramayacağı merak konusu.

Muhabir: Haber Merkezi