Çarşamba günü Soru yağmuru programında konuğumuz Büyükşehir Belediye Başkasınımız Zeki Toçoğlu idi.
Başkan 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde hem yaptıpı hizmetleri, hem de yapmayı planladığı halde kaynak ve zaman yokluğundan yapamadığı projeleri anlattı.
10 yıllık dönemde çok titiz davrandığı 3 konudan bahsetti. Şehirde yüksek katlara izin vermediği, Sapanca ormanlarını imara açmadığı, Mollaköy göletlerini İstanbul’dan getirilecek olan atıklarla doldurulmasına izin vermediği, kırmızı çizgilerini anlattı.
Bu 3 konu  büyük paraların döndüğü alanlar, ben  Zeki başkanın yeniden aday yapılmamasında bu 3 konuda oluşan lobinin etkili olduğunu düşünüyorum.
                                         ******************************************

Geçen haftaki yazımda İnşaat Mühendisler Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar hakkında yazmıştım.
Maşallah dediği 3 günden fazla yaşamıyor. Yazının çıktığı gün Hüsnü Gürpınar birden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Galiba nazarım dokundu. Yapılan tetkiklerde herhangi bir  önemli hastalığa rastlanmadı. Aman Hüsnü kendine dikkat et.

                                                  ***********************************

Sakarya’nın yetiştirdiği çok önemli iş adamlarından Kenan Sakallıoğlı vefat etti . Allah rahmet etsin.
Kendisi haza bir beyefendi idi. Kibar, saygıdeğer, kültürlü, bilgili, güler yüzlü, konuşurken asla sesini yükseltmeyen ,karşısındakini yaşı ne olursa olsun ona saygı gösteren bir adamdı. Son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz onun sağlığınıda etkiledi. Benim en çok üzüldüğüm cenazesinin İzmit’den kaldırılmsı oldu. İnşallah bu bir küskünlüğün işareti değildir.  Yaşaığı zorluklar döneminde kendisine sahip çıkmayan ve yanında durmayan sahte dostlar değildir.  Eğer öyleyse onun dostları olduğunu söyleyenler takkeyi önlerine alıp düşünmeliler.

                                                            *******************************

Son günlerde Türkiş Genel  Başkanı  Ergün Atalay’a sevgi gösterisi yapmak moda oldu. Herkes onu ne kadar iyi bir insan ve vatansever olduğundan bahsediyor. Ergün Atalay bizim ağabeyimiz, samimi bir insandır. İnsanlara yardım etmeyi çok sever, bu ayrı bir konu. Siz Ergün Atalay’ın sözlerine kulak verin. Yaptığı uyarıları destekliyor musunuz ? Ondan haber verin .  Evet Ergün abi seni bir ağabey olarak çok seviyorum ve son uyarılarınıda sonuna kadar destekliyorum. Yolun açık olsun.

                                                             *********************************

Sakarya’da üniversitenin kuruluşu 40 yıldan daha eskidir. Kuruluşundaki adı Sakarya Devlet Mimar ve Mühendislik Akademisi olmasına rağmen mimarlık bölümü tam 40 yıl sonra kuruldu. Bu bölümün halen üniversitede bir binası yok. Öğrenciler yemekhaneden bozma sınıflarda eğitim görüyor.  Bu Sakarya Üniversitesi adına utanç verici. Biran önce Mimarlık Fakültesi’ne hak ettiği değer verilmelidir.