Sakaryaspor 15 gün önce sahasındaki Uşakspor maçında ne oynadığı belli olmayan bir görüntü sergilemişti. Pazar günü Niğdespor karşısında daha derli toplu ve istekliydi. Belli ki, teknik heyet değişikliği yerinde olmuş. Yeni hocanın futbol aklı takıma yansımış.

Savunmanın ortasındaki stoper ikilisi iyi uyum gösterdi. Takım olarak da beraber oynamaya çaba göstermeye çalıştılar. Ancak, hücumdakiler gol kaçırma yarışında oldular. 10 kez mutlak gol pozisyonuna girdiler. Sadece korner atışında 78’inci dakikada gelen topu İlyas Çakmak filelerle buluşturabildi.

Bu kadar net pozisyon yakalayacaksın, maçı 1-0 bitireceksin. Demek ki, hücum oyuncularının son vuruş becerisi noksan. Futbol acımasızdır. Kaçırırsın, kaçırırsın rakip iki-üç kez gelir birini-ikisini gole çevirir, o zaman saç baş yolarsın.

Futbol, “savunmada disiplin, hücumda yaratıcılık ister.” Sakaryaspor forvetlerinin daha üretici olmaları ve son vuruş becerilerinin daha iyi olması gerekir. Taraftar sayısı azdı ama, futbol böyle bir şey. Kazanmaya devam edersen, iyi oyun sergilersen tribünler dolar. Toplumsal örgütlenmeyi de yaparsanız gerisi gelir.

Yeni statta daha bir yıl geçti ama saha zemininin o içler acısı hali nedir? Yazıktır, günahtır. Bir yaz sezonunda zemin bu hale nasıl gelir, anlamak mümkün değil. Bu konuyla ilgili uzman eleman yoksa, İstanbul’dan yardım alınamaz mı? Bu işi çözmek zor bir olay değildir herhalde.

‘İyi futbol, iyi zeminde oynanır.’

GAGA EROL