Bu bayram; bir başka bayram… Her bayram, ‘ah nerede o eski bayramlar’ derdik. Aslında şükretmek gerekirmiş yaşadığımız günler nimet değerindeymiş.

Bu bayram hepimizin çok daha fazla sevgi ve hoşgörüye ihtiyacı var, zihinlerimiz geçmiş yıllarda bayram zamanı her şeyi pas geçer bayramın coşkusu içerisinde olurdu lakin bugün yaşadığımız bu zorlu günlerde Covid-20 Pandemi Anksiyetesi ile karşı karşıyayız.

Yaşlılarımızı ruhen kucaklamalı; eğer aynı evin içerisindeysek daha fazla ilgi ve alaka göstermeliyiz, çocuklarımıza bayram ruhunu aşılamalıyız.

Kucaklaşmanın egemen olduğu bir ülkenin fertleri olarak; toplumun %80 i dokunsal iletişim kanalını kullanırken sevdiklerimizden ayrı geçireceğimiz bir bayram toplumun yüreğini burkacaktır.

Bardağın her zaman dolu tarafından bakmak lazım; ileride daha sıkı sarılacağımız, bu günleri acı bir tebessümle hatırlayacağımız nice bayramlar için bugün evlerimizdeyiz.

Bayramlıklarımızı giymek için bayram sabahını iple çeken ve yiyeceğimiz şekerlerin hayalini kurmaktan heyecanlanan ve sabaha kadar uyuyamayan çocuklardık biz.

Şeker olayın simgesiydi; aslında bizleri heyecanlandıran herkesin yüzünde görülen tebessüm ve kainatın huzuruydu, her bayram insanlar olağandan fazla mutlu ve huzurlu olmuşlardır.

Elbet benimde yüreğim buruk belki de bir yanım eksik.. Bugün bayramın adı var kendi yok ama inanıyorum ki gelecek bayramlar bizler için çok daha ışıltılı olacak.

Her bayram sabahı Barış Manço’nun ‘Bugün Bayram’ şarkısıyla başlarız güne, ruhu şad olsun. İnsanlığın kaybettiği o yalın sevgiyi yoğun bir şekilde yaşattı bizlere Barış abi…

Ben adetlerimden bu bayramda vazgeçmedim, hepimiz şafağın ilk saatlerinde kalktık; çocuklarım ve ailemle bayramlaştık.

Her günü bayram tadında yaşamaya çalışan, o ruhu benimsemiş bir birey olarak gelecek güzel günleri özlem ve heyecanla bekliyorum. Belki hiç bir şey eskisi gibi olmayacak ama biz buna da alışacağız, hayatı güzelleştirmek için bir uyanış yeter.

Bu bayramı yaşatan, bu bayrama bizleri kavuşturan Yüce Allah’a binlerce kez şükür olsun, hayat normale döndüğünde yine şehir şehir gezip sevginin iyileştirici gününü yayacağız, güzel yarınları büyük bir coşkuyla kucaklayacağız.

Diyorlar ki; ah nerde o eski sevgiler, aşklar ve o bayramlar. Diyorum ki; sevgi aynı sevgi, aşk eski aşk, bayram yine bayram, değişen sadece insanlar.

Biz değiştik, değişiyoruz… Doymak bilmeyen nefsimiz her geçen gün geçmişe olan özlemimizi çoğaltıyor.

Toplum olarak değiştik, değiştirildik… Özlenen, kişinin hayatının bir dönemidir aslında; çocukluk, gençlik gibi. Bayramlar rutin olarak tekrarlanan dönemler olduğu için sadece bir araç, bir hatırlatıcı görevi üstleniyor burada…

Nerede o eski bayramlar ? (insanlar) her geçen gün daha fazla tekrarlanmaya başlar oldu bu sitemkar cümle..

Sende bu serzenişi yapıyorsan eğer; değişime kendinden başla…

Güzel konuşmak

İnce düşünmek

Halden anlamak

Sevmek

Düşeni kaldırmak

Ağlayanı güldürmek

Sarılmak

Hep bedava biliyor musunuz?

Farid FARJAD

Herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, küçüklerimin gözlerinden; büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Sevgi dolu nice bayramları kucaklamak ümidiyle.

Sağlıcakla kalın.