Sakaryaspor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt ile bir araya gelip, Sakaryaspor’un durumu hakkında açık açık konuştuk. Öncelikli olarak şunu belirtmeliyim ki, genç teknik adam Sakaryaspor camiasının büyüklüğünün farkında bir isim. Taraftarın beklentilerinin, camianın mazisinin, Sakaryaspor markasının ne anlam ifade ettiğini iyi biliyor.
Bozkurt’un sözlerini dinleyelim: ‘Sakaryaspor camiasını yakından tanıyorum. Sakaryaspor Türk futbol tarihinde kendini kabul ettirmiş, ciddi başarılar elde etmiş, Türkiye Kupasını mazisine götürmüş, önemli sayıda milli futbolcunun yetiştiği köklü bir camiadır. Nasıl büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Şehrin bizden şampiyonluk beklediğinin de bilincindeyim. Bu nedenle 7/24 sadece bu işe konsantre olmuş durumdayım. Bu hedefe nasıl ulaşabileceğimiz konusunda çalışıyoruz. İnşallah camianın hedeflerine kavuşacağız. Futbolcularımızla bunları konuşuyoruz. Bu şehrin onlara güvendiğini, inandığını anlatıyorum. Bu sevginin ve beklentinin karşılıksız kalmaması gerektiğini de vurguluyoruz. İnşallah taraftarımızın da duasıyla bunu başaracağız’
Fizik gücümüzü arttırmak için çalışıyoruz
Takımda güzel bir hava oluştuğunu belirten Bozkurt, takım direncini güçlendirmek, arzuladıkları fizik gücüne kavuşmak için çabaladıklarını da belirtti. Bozkurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘Sahada mücadele etmek zorundayız. 90 dakika ısıran, rakibe pres yapan bir takım olmalıyız. Şampiyonluk başka türlü gelmez. En başta biz buna takım olarak inanmalıyız ve bunun için mücadele etmeliyiz. Sahada bu mücadeleyi verebilmek için takım direncimizin ve fizik kapasitemizin üst seviyelere çıkması gerekiyor. Bizim futbolcularımıza bireysel olarak bakın kaliteli isimler. İnşallah fizik gücümüzü de arttırdığımızda daha kuvvetli bir takım olacağız. Ve bu özelliğimiz bize büyük bir avantaj sağlayacak. Şu anda bunun için bazı özel çalışmalar yapıyoruz. Kısa sürede daha dirençli de bir takım olacağımıza inanıyorum. Bu kaliteli sporcularla başarılı olacağımıza inanıyorum’
Önümüzdeki iki maç çok önemli
Sakaryaspor olarak her maça üç puan parolası ile çıktıklarını dile getiren Serdar Bozkurt, önümüzdeki Kırklareli maçının çok önemli olduğunu ifade etti. Kırklareli maçının ardından karşılaşacakları Vanspor maçına da dikkat çeken Bozkurt, bu iki maçtan ne yapıp edip 6 puanla dönmek istediklerini söyledi: ‘Önümüzde çok önemli iki maç var. Biri Kırklareli diğeri ise Van. Kırklareli Play-off mücadelesi veren bir takım. Onlar da mutlaka kazanmak isteyecekler. Ama biz daha fazla istiyoruz. Biz buna mecburuz. Eğer biz Kırklareli’ni ve Van’ı yenip, lider Eyüpspor’da bu iki hafta içinde puan kaybederse her şey çok farklı gelişebilir. Sahaya en iyi takımı ortaya çıkarıp galibiyet serisi yakalamak istiyoruz. Zirveye tutunmak istiyorsak bu maçları mutlaka kazanmalıyız.’
‘Ligde kolay takım yok’
Serdar Bozkurt’un açıklamaları bu şekildeydi. Benim en fazla dikkat çektiğim nokta ise teknik adamın Sakaryaspor’un fiziksel gücüne dikkat çekmesi oldu. Bu konu Sakaryaspor maçlarını izlerken birçok izleyicinin de dikkatinden kaçmıyordu. Sahada beklendiği gibi güçlü bir takım göremiyorduk. Özellikle birçok maçın ikinci yarısında Sakaryaspor bazı futbolcuların fiziksel olarak zorlandıklarına şahit oluyorduk.
Serdar hoca bu durumun farkında. Ve buna önlem almaya çalışıyor. Bazı özel programlarla sporcuların fiziksel gücünü artırmaya çalışıyor. İnşallah kısa süre içinde bu sorunu çözer.
Bir diğer önemli konu ise, Serdar hocanın rakiplerini asla küçümsememesi. Ona göre de bu ligde kolay takım yok. Her takım bir sürpriz yapabiliyor. Türk futbolunda alt liglerde çok farklı bir mücadele sergileniyor. Bazen çok yetenekli olmanız, teknik olarak farklı bir sporcu olmanız da yetmiyor.
Özellikle fiziksel olarak yeterli değilseniz sahada kaybolup gitme ihtimaliniz biraz fazlalaşabiliyor. Bunun için şu takım iyi bu takım kötü diye bir şey söylemek biraz zor.
Her takım dönem dönem patlamalar yapıp, herkesi yanıltan sonuçlar alabiliyor. Bunun için her maça aynı konsantrasyon ile çıkmanız gerekiyor. Bu saatten sonra kaybetmeye tahammülünüz yoksa buna mecbursunuz, çok dikkatli olmak zorundasınız.