Siyaset Dünyası, eğer freni tutmayan ihtiraslarla yüklü ise, gücü eline geçirdiğinde halkına da, komşu ülkelere de verdiği zararları göremez.

    Acı, yanlış, kirli sözlerini de, gönüllerde açtığı yaraları da hiçbir teselli-özür iyileştiremez.

     “ Biz neler gördük, neler yaşadık, neler biliriz!” yaşlarındayız. Tarihim O siyaset gafletlerine o kadar çok tanıktır ki, beni bir santim şaşırtmazlar.

    Bakın; Boğaziçi Üniversiteli pırıl pırıl gençleri tanırım, bilirim. Hangi siyaset ne karalamalar yaparsa yapsın, altında yatan hasedi de görürüm.

    Boğaziçi Üniversitesi’ne gitmemiş, O Öğrencileri tanımamışsa, hiç kimsenin ettiği kötü sözün bence hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

   Boğaziçi Üniversitesi kampusuna, 50 yıl önce Robert Kolej varken de, çok gittim, yaşadıkça da gideceğim.

     Orada insan Ülkesinin ve Geleceğinin gözle görülür Çağdaş gelişmesin tanık olur. Buna, dünyanın en iyi eğitimli çağdaş ülkelerinin bilim dünyası da tanıktır.

    Biz bunu, Adapazarı-Sakarya’da kendi ailemde gururla yaşadık, yaşıyoruz!

   Boğaziçili Gençler için,“ Elit ( lay lay lom, sorumsuz, bencil, şımarık?) yakıştırması, aşağılaması yapıldı gibi? Boğaziçi’nde asla öyle bir gençlik yok!

   Varsa varsa, Varoşta doğup, sonradan Boğaziçi tepelerinde yaşamaya başlayan kimi,“ Ne oldumcuk” olanlar kadardır, o kadar!

     Boğaziçi Üniversitesi güzelliğini yaşamak Sakarya’da bize nasıl nasip oldu?

   Adapazarı Ahmet Akkoç İlkokulu’ndan onur derecesiyle mezun olan, küçük kızımız Ekin Kurtiç Boğaziçi Üniversitesi’ni de onur derecesiyle bitirdi.

   Sakarya’da bir tekimiz, devlet veya özel okul öğrencilerini hedef göstermek için,“ elit!” dedik mi? Ki, O zamanlarda sınavlarda soru çalmalar da yoktu?

   Eşim de, ben de, 2 kızım da; üniversitelere dahil, tüm öğrenimimizi devlet okullarında yaptık. Bu Elit(!) hayatımızla onur duyarız.

     Elit(!) 2 kızım da, Ahmet Akkoç İlkokulu’nun-Sakarya’nın- değerli öğretmeni Ursel Girgin’in mezunlarıdır. Yetiştirdiği yüzlerce öğrenci Sakarya’nın gururudur.

    Ailemi tanıyan Adapazarlılar-Sakaryalılar- ne kadar,”  Elit ?” olduğumuzu bilir. Eşim de, ben de Atatürk Bulvarı’nda, şehrin sokaklarında büyüdük.

   Gençler eğitimleri ile de, eylem ve yaşamları ile de eleştirilebilir. Ama, hiç bir siyaset gençlerini hedefe koyarak, işkence yaparak zafer kazanamamıştır.  

    Mesela! Sakarya Üniversitemizin Gençleri gözbebeğimiz, onurumuzdur. Onlar şehrin en büyük markasıdır. Onlara sürülen en küçük leke de benim davamdır(!)  

     Boğaziçi Üniversitesi’nde, yakın yıllara kadar, ülkenin en ücra köşesinden gelip, girdikleri Arkasız-Soru Çalmasız Sınavlarla kazanan gençlerimiz okurlar.

   “ Elit!” oldukları için değil; Hak ettikleri için Boğaziçilidirler! Ahmet Akkoç İlkokullu 2 kızım gibi; Sakaryalı gibi; Bizim kadar “ Elit.” 

      “ Elit Aile “ bilgilerimi Sakaryalı ile burada pek paylaşmam. Yaşadığımız eğitim şanslarını, belki gençlere veya ailelere esin kaynağı olur diye yazarım.

     Adapazarı Ahmer Akkoç İlkokulu’nda “ Elit Eğitimine ” başlayan Küçük Kızım Ekin Kurtiç’in eğitim süreci nasıl devam etti, nerelere vardı?

     Almanca eğitim veren Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde 7 yıl ; İngilizce eğitim veren Boğaziçi Üniversitesi’nde 5 yıl okudu. Onur dereceleriyle mezun oldu.

    Liseden sonra, 1 yıl Arjantin’de İspanyolca eğitim veren bir kolejde okudu. Tümü de Devletin uluslar arası bedelsiz eğitim anlaşmalarıyla.

    Boğaziçi Üniversitesi’ndeki son yılının, ilk 4 aylık dönemini, İspanya’da Madrid Üniversitesi’nde okudu.

    Boğaziçi’nde yüksek lisans yaparken; ABD Harvard Üniversitesi’nden tam burslu Doktora kabulü aldı. 2,5 yıldır da Harvard diplomalı DR…

    DR. Olduğu hafta, USCU-Kaliforniya Üniversitesi ile 1 yıllık postdoc sözleşmesi imzaladı. O biterken, Boston Brandeis Üniversitesi ile 2 yıl sözleşme yaptı.  

     İşte,” ELİT!” Adapazarı İzmit Caddesi ve Ahmet Akkoç İlkokulu’ndan mezun!

     Eşimin ve benim Aile Kökenimiz; Adapazarı İzmit Caddesi’nden. Çocuklarımız dahil, tüm  diplomalarımız da Devlet Okullarından: -)

    Adapazarı Atatürk Bulvarı’nda ne kadar Elit(?) isek; Boğaziçili Gençler de O kadar Elit(!)

    Ülkemizin gözbebeği çocuklarımız, gençlerimiz üzerinden siyaset yapmak her zaman siyasi iflas gibi olmuştu

   Türkiye daha zor zamanlar da yaşadı, aştı. 83 Milyonluk bu halk güçlüdür; Elitsiz- Ayrımsız, Adaletli, Huzurlu, Çağdaş günlerine yine kavuşacaktır.