Pazartesi Mektupları bu sıralar hayli aksadı.
Aksaklık, araya giren yıllık izin ve yeni döneme hazırlıklardan kaynaklandı.
Yeni dönem için güç topladık ve çalışmaya başladık.
Hedefimiz her zaman olduğu gibi bir önceki günden daha iyi gazeteyle okurlarımızın karşısına çıkmak olacak.

Öncelikle okurlarımızın da tanık olacağı bir teşekkür borcum var.
Yıllık izinler sırasında, çok az personelle çalışılan günlerde büyük özveri gösteren, gündemi iyi takip ederek en iyi gazeteyi sunan Şeyda Şimşek, Nurettin Eryılmaz, İrem Karabacak, Cavit Dereli ve Hakan Zafer Parer bu övgüyü hak ettiler.

İnternet sitemizi zirveye taşıyan ve Sakarya’daki basın kuruluşlarının siteleri arasında ilk sıraya yerleştiren Serkan Çağlar için ayrı bir paragraf açmak gerekti. Çağlar’ın tüm haber sitelerini geride bırakarak, ‘Sakarya’nın en fazla takip edilen sitesi olma’ hedefini gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum.

Yaz döneminde ara verdiğimiz ‘Soru Yağmuru’ da önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak. Birbirinden değerli konuklarımızla gündeme ilişkin değerlendirmeleri yine pazartesi günleri gazetemizde okuyabileceksiniz. Yine cumartesi günleri için yaşamı konu alan söyleşilerimiz olacak. Bu söyleşilerimizde eğitim ve sağlık başta olmak üzere bilgilendirme öncelikli amacımız olacak.

Cuma günleri yayınladığımız kültür-sanat sayfamız zamanla bir ajandaya dönüşecek ve ‘Hafta sonu ne yapsam, nereye gitsem’ diye düşünenlerin imdadına yetişecek. Sayfamızda ayrıca bir sonraki hafta içindeki etkinliklerin takvimi de yer alacak.

Bu arada yazarlarımızdan Kamil Özkan, haftalık yazı sayısını ikiye çıkardı. Doğal olarak ‘Salı’dan Salı’ya’ olan köşe başlığını da kaldırdı. Özkan bundan böyle Salı ve Cuma günleri yazacak.
Bir haber de yazarımız Hasan ağabeyden… Önceki hafta spor sonrası bir rahatsızlık geçiren Hasan Kurtiç’in önemli bir sorunu bulunmadığı saptandı. Kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Gündeme dair birkaç söz etmek gerekirse…
Sakarya bu hafta Kırkpınar’ı konuşacak gibi görünüyor.
Sapanca Belediyesi’nin geçen yıl ihale ettiği Teleferik Projesi’ne karşı çıkan Kırkpınarlıların itirazı yükselerek sürüyor. Belediye Başkanı Özcan Özen de geçen haftanın sonunda yaptığı açıklamada projeden vazgeçmeyeceklerini söyledi ve zabıta haftanın son günü direniş çadırının kaldırılması için yarın sabaha kadar süre verdi.

Yarın şantiye kurma çalışmalarının başlatılması ve direnen halkın güç kullanılarak çıkarılmaya çalışılması halinde istenmeyen, üzücü olayların yaşanmasından endişe duyuyorum. Eminim ki aynı endişeyi kenti yönetenler de duyuyordur ve bir önlem düşünüyordur.

Ve umarım alınacak önlem, yeşili-çevreyi korumak için yaklaşık 2 aydır nöbet tutan Kırkpınar halkının haklı mücadelesini yok saymaz ve projeye ilişkin kabul edilebilir bir çözüm bulunur.

Daha iyi, okunası gazetelerle buluşmak üzere…