Sevgili okurlar,
Sakarya ile ilgili olarak, sadece “Sakarya’nın sorunlarını” ve “çözüm önerilerini” siyasilere, resmi yetkililerimize ve sivil örgüt temsilcilerine bırakamayız!
Bu konuda elbette bizler, yani sizler, ne düşünüyorsunuz, bu da çok önemli!?
Geçtiğimiz akşam saatlerinde sevgili gazeteci meslektaşım Şaban Mergül’ün canlı yayınlar yaptığı Sakarya TV’de,  Adapazarı Belediyesi bağımsız meclis üyesi Haluk Akbay ile birlikte, bir dönem Türkiye’nin en genç milletvekili olan Adapazarı Aralık Köyü(mahallesi) halkından, iş insanı, bağımsız siyasetçi Faik Tunay’ı ağırladık.
Faruk Tunay özellikle, geçmişe dönük bilgilendirmelerde bulunarak, sözü Sakarya’ya ve dolayısıyla siyasi iradeye getirdi.

EN GENÇ MİLLETVEKİLİ
Faik Tunay, “ 28 Yaşında belediye meclis üyesi,30 Yaşında en genç milletvekili oldum. Benim için söylenenlere değil, yaptıklarıma bakarım. Siyasi bir duruştan ziyade Sakaryalı olmam itibarı ile Sakarya’nın sorunlarını irdelemek, çözüm önerileri sıralamak benim de görevim. Sakarya’yı çok seviyorum. Sakarya’nın bu durumda olduğunu görünce çok üzülüyorum. Kahroluyorum. Bu şehir hak ettiği yerde değil.. Kitabın ortasından konuşalım. Bu şehir çok daha iyi yerde olması gerekir. Benim de üzerime düşen bir şey varsa, seve, seve görev üstlenirim. Sular ısınıyor. Siyaset kazanı fokur, fokur kaynıyor. Şimdiden siyasette koltuklar için talepler öne çıkmaya başladı. Sakarya İstanbul’un dibinde, başkent Ankara’ya kısa mesafede, denizi, gölü, dağı, yaylası var. İnsan kaynağı var..Buranın daha başarılı olmasını istiyorum.Buranın tarımı, meyveciliği, hayvancılığı, sanayisi ve ticarette durumu daha iyi olması gerekir..

İSTANBUL’UN DİBİNDE, ANKARA’YA YAKIN!
Ama vizyon gerekli..
Vizyon para ile olmuyor..
Vizyon sahibi yöneticilere ihtiyacımız var.
Dönüp Sakarya’ya bakıyorum..Evet, vizyon sahibi insanı var ama, çok az!.. Şimdi farklı düşünceler içinde olanlar var..Elbette olacak!
Acaba Faik Tunay, Sakarya’ya mı gelecek?
Hemen orada  karalamalar başlıyor.. Sakarya, Sakarya, Sakarya, Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirinden başka bir şey yok!
Başka öne çıkaracak bir şeyimiz yok mu?
Yani vizyon sahibi olacak insanımız mı yok?
Benim bir hikayem var..
Hikâyesi olmayanları işbaşına geçirirsek, olacak budur! Hayatta başarılı olamamış, ama önemli bir kurumun başında! Geçmişi ile birlikte hikâyesi olacakları işbaşına getirmemiz lazım.
” Ayaklar, baş, başlar ayak olmuş!”
 Yani işi ehline teslim etmek gerek!
Ailem Adapazarı’nda İslam Bankası’nı kuranlardan.. Hacı Arif İbrahim Beyzade’nin torunuyum.. Atalarımın, ecdadınım beş kuşaktır yaşadığı topraklara meftunum..Bizim oralara Gökçeören bataklığı deniliyordu..Buraların sivrisineği az ısırmadı bizi!


YANLIŞ TERCİH, YANLIŞ YATIRIM!
Türkiye, altından kalkamayacağı kadar borçlandı. Siyasi iktidar, 18 yılı aşkın bir zamandır iktidar. Mevcut iktidar dünyada paranın bol olduğu bir dönemde, elde ettiği krediyi olumlu kullanmadı ve betona gömdü!  Şimdi çekilen sıkıntının asıl nedeni bu yanlış tercih olduğu apaçık ortadır. Bu paralar daha olumlu kullanılsaydı,Türkiye, daha farklı bir yerde ve konumda olurdu
” diyerek, görüş ve düşüncelerini paylaştı..

BAŞKAN YALNIZ BIRAKILDI!?
Gerçekten, genç girişimci ve siyasetçi Faik Tunay, bu açıklamalarından başka, önemli hususlara da dikkat çekti ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin tarıma, ve diğer alanlara ne kadar öncelik verdiğinin altını çizerek, kendisinin parti içinde yalnız bırakıldığını iddia etti.
Görülüyor ki,Sakarya’nın sorunlarını konuştuğumuz gibi çözüm önerilerini de sıralamamız gerekir..
Ankara’da,” seçim tam tamlarının” vurmaya başladığı şu günlerde, Sakarya’ya gelip giden siyasilerin de çokluğu dikkatinizden kaçmıyordur..
Hatta,”Muhtarlar Günü” vesilesi ile muhtarlarımıza gösterilen itibar, seçimin ne kadar yakında olduğunun bir başka göstergesi değil midir?
Biz bunları sizlerle paylaşırken, Sakarya’da bir başka göz kamaştıran etkinliğin startını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce verdi.

DAĞ BİSİKLET YARIŞLARI
Bizim Sakarya Gazetesi haberine göre,” 23-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 30 ülkeden 250’ye yakın sporcunun pedal çevireceği BMX Supercross Dünya Kupası’nın açılış seremonisi gerçekleştirildi. Seremonisi gerçekleştirilen bir birinden güzel şovlar izleyenleri adeta büyüledi. Programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “BMX Supercross yarışlarına ve Dağ Bisikleti Yarışlarına ev sahipliği yapmak bizleri çok mutlu ediyor” dedi.
Seremonide, 9 gün boyunca Avrupa’nın en kapsamlı tesisi olan “Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde” gerçekleştirilecek olan yarışlarla ilgili bilgiler paylaşıldı.
Sakarya bir “Bisiklet Kenti” olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kıyısından, köşesinden böyle büyük bir etkinliği takip etmek ise bisiklet sporunu sevenler kadar, Sakaryalılara düşüyor.
Burada hem sporcuları, hem sporcu ailelerini, hem sporseverleri ve hem de Sakaryalı yöneticilerimizi yalnız bırakmamak adına bu etkinlikleri başından itibaren takip etmemiz, desteklememiz, ”Sakarya gerçeğine” farklı bir anlam katacaktır.

HOŞ GELDİNİZ!
Yukarıda Sevgili iş insanı, girişimci Faik Tunay’ın değerlendirmelerinin aksine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ve arkadaşlarını bu etkinlikte tek başına bırakmamak bizlere düşüyor..
Öyle,” biz yaptık, oldu, bitti” dememek için, bu büyük etkinlik ile bütünleşmek, heyecana ortak olmak, yarışı iliklerimizde hissetmek, sporcular ile bütünleşmek Sakarya’ya yakışır..
Herkesi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne bekliyoruz!
Tüm sporculara da; Bizim Sakarya’dan gönül dolusu sevgiler, saygılar, başarılar ve hoş geldiniz, Bisiklet kenti Sakarya’ya!

Yusuf Cinal yazıyor, 23 Ekim 2021 Brüksel, www.bizimsakarya.com.tr