Sevgili okurlarım bu yazımda tarih veya siyaset konusu işlemeyeceğim.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü…

İki gün önce gerek ilimizde gerekse ülkemizde kadınlara yönelik yapılan çeşitli etkinliklerle kadının toplumda ne kadar değerli olduğunu vurgulamaya çalıştık. 8 Mart Günü şunu anladım ki bizler her günü kadınlar günüymüş gibi geçirmeliyiz. Ülkemizde kadına yönelik şiddet her geçen gün artmakta bu durumu da bazı ahmaklar normal karşılamaktadır. Beyinleri ergenlik gelişimini tamamlamamış, sapkın zihniyet, kadını birey olarak değil de sanki erkeklerin bütün arzularını yerine getirmek için yaratılmış bir varlık olarak görmektedir.

 Oysa Türk tarihine baktığımız zaman kadının toplumda yerinin çok yukarılarda olduğu görülmektedir. Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden kadın, Türk destanlarında ve Türk felsefesinde öyle yüce bir mertebeye kurulmuştur ki kadını öylesine yüce bir varlık haline getiren töreye ve kültüre hayran olmamanın imkânı yoktur. Kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirilmiştir. Daha da önemlisi Türk Milletinin tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengâverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir. Türk tarihi Tomris Hatun, Şerife Bacı Nene Hatun gibi iffet nişanesi kadınlar ile doludur.

İslamiyet öncesi Arap yarım adasında kadına değer verilmezken İslamiyet ile beraber kadına çok değer verilmiş, erkeklere de mesuliyet yüklenmiştir. Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir yahut hanımı veya annesidir. Bu nedenle kadınlar hakkında kötü düşünülmemeli ve onlara layık olduğu değer verilmelidir. İslam da kadın temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Bundan dolayı toplumun geleceği hususunda kadın çok önemli bir etkendir. Kadın bozulduğunda toplumun bozulacağını çok iyi bilen İslam düşmanları kadını hedef almışlardır. Bu nedenle kadınlarımıza geçmişte olduğu gibi günümüzde de koruyup toplumdaki değerini iyi kavramalıyız.

Kadın Anne'dir.

Kadın Sır'dır.

Kadın Aile'dir.

Kadın Kız çocuğudur.

 Kadın zenginliktir.

Kadın Cennet'tir.

 Kadın sırat köprüsünde yol arkadaşıdır.

Kadın sığınılan limandır.

Bu düşünceler ile bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutlarken, biricik oğlumun annesi sevgili eşimin doğum gününü ve kadınlar gününü kutlarım…