İnsan bünyesinin en küçük yapıtaşları AMİNOASİT’lerdir. Aminoasitler ise bir araya gelerek PEPTİT’leri oluştururlar. Peptitler ise kollajenin temeli olan PROTEİN’leri oluşturmaktadır.

Kollajenler vücudumuzda %30 yer kaplar ve her organın işlevinde bulunur.

Besin desteği dediğimizde hep bitkisel veya hayvansal maddelerin özlerinden bahsettik, ancak bu gün size insan doğasına en yakın kaynak olarak bilinen derin deniz balıklarının farklı yerlerinden elde edilen Peptitlerden hatta AKTİF PEPTİT’ler den söz etmek istiyorum.

Bir peptit, biyolojik ya da fizyolojik aktivite gösteriyorsa AKTİF PEPTİT olarak adlandırılmaktadır. Aktif peptitler insan vücudunda sistemlere destek olmak ve fizyolojik etkiler sağlamak için özel ve spesifik peptit zincirlerinin oluşturulmasıyla elde edilirler. Yani hedefe yönelik bir tedavi amacına göre üretilirler. Moleküler ağırlıkları hücre zarından geçecek, hedef dokuya ulaşabilecek boyutlarda 5000 Dalton biriminin altına çekilerek parçalanmıştır (hidrolize edilmiştir.) Hidrolize olmamış kollajenler 5000 Daltondan çok daha büyük olup emilmeden vücuttan atılmaktadır.

Bu gün size piyasaya girmiş olan bir avuç üstün nitelikli bu peptit ürünlerinden sadece birini tanıtmak istiyorum.

DENİZ-KÖKENLİ HİDROLİZATLARDAKİ AKTİF PEPTİT MİKTARI, STANDART BALIK TÜKETİMİNE GÖRE DAHA YÜKSEKTİR. Morina balığı ile köpek balığından elde edilen PROMERİM 30-40 aktif peptitini içeren PEPTAGE ile cildin kollajen üretimi arttırılmaktadır. PEPTAGE ile hidrolize edilmiş kollajen peptitlerin yanı sıra yine cilt sağlığı için çok değerli Omega-3, Krill yağı, Buğday yağı, E ve C vitaminlerini içermektedir. Ayrıca Astaksantin adlı çok güçlü bir antioksidan barındıran bu formül gerçekten de bu güne kadar kollajen hakkındaki pek çok bilinenin dışında fark yarattı. Günde 2 kapsül kullanmak yeterli olacaktır.

PEPTAGE ile bozulmadan elde edilen peptitler sayesinde, kendi dokunuzdaki kollajen üretimi artacaktır, içindeki diğer yardımcı maddeler ile cilt dokusunda eşsiz bir fark olacaktır.

  • Kimler kullanmalı:
  • Cilde destek ve güzellik için, ameliyat yaralarını iyileşmesini hızlandırmak için, cilde yapılacak olan işlemler sonrasında cilt dokusunda canlılık için, güneşe maruz kalan ve cildinde harabiyet gözlemlenenler, cildinin her zaman genç ve güzel kalmasını sağlamak isteyenler için kullanılmasında büyük fayda gördüğüm bir üründür.
  • Yaşlanma belirtisi olanlar, 30 yaş üstü ve güzelliğine önem verenlerin her gün 2 kapsül kullanması gerekmektedir.