Bu ülke de olanları şaşkınlıkla izlediğini söyleyenler var. Ben de bir zamanlar aynı durumdaydım.20 senedir yavaş yavaş bu duyguyu kaybettim. Yalnız bu duyguyu mu kaybettim. O kadar çok şeyimi kaybettim ’ki artık hiçbir şey beni şaşırtamaz.

Ülkenin gerçek gündemi ekonomi ve salgın. Böyle bir dönem de yapılacak şey toplumun her kesiminin bu konu da mutabakatla hareket edip, birlikte mücadele etmesidir. Peki biz ne yapıyoruz, kin ve nefretle bu durumdan ekonomik ve siyasi rant elde etmeye çalışıyoruz. Bu mutabakatı sağlayacak olanların başında iktidar gelir. İktidar baştan beri gerçekleri saklayarak, çarptırarak gündem değiştirmeye çalışıyor.

Muhalefet ise iktidarın peşine takılarak oyuna geliyor.

İşçi, çiftçi, memur, esnaf, emekli, simitçi, tablacı ne kadar emeği ile çalışan varsa hepsi perişan. Gençler eğitim alamıyorlar, gelecek endişesi ile kıvranıyorlar. İşsizlik korkutucu rakamlara gelmiş. Toplumun büyük kısmı geleceği karanlık görüyor. İktidar mensupları salgında büyüdüğümüzü, dünya da ekonomisi en çok büyüyen ülke olduğumuzu iddia ediyorlar, şaşırmıyorum.

Amerika bölge de bir oyun kuruyor. Amerika ile kavgalı sandığımız iktidar Boğaza kanal açarak

Amerika’nın isteğini yerine getirmeye çabalıyor şaşırmıyorum.

104 Amiral bildiri yayınlıyor, sonra anlaşılıyor ’ki oyuna getirilmişler. Gündem değişiyor, muhtemelen bu

gündemi değiştirmek isteyenler bu oyunun içinde. Ergenekon davaları benzeri uygulamalarla karşılaşıyorlar şaşırmıyorum.

Ramazan geliyor, tam kapanma için bir fırsat. Bu yazı pazar günü yazılıyor, açıklama Salı günü yapılacak, tam kapatma yerine palyatif tedbirlerle vaziyet idare edecekler, aklı başında bilim adamları tam kapatma gerekli diyor. Ekonomik gücünüz yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Gerekli ekonomik önlemleri alarak, tam kapatmadan zarar görenlerin zararını karşılayarak, bizi kıskanan Avrupa ülkelerinin yaptığı gibi yaparak, şaşırtın beni.

Sosyal Medyayı dolaşıyorum. Söylenmedik söz kalmamış. Yazılmadık yazı kalmamış. Dün söylediklerinizin tam tersini söylemişsiniz, bir özür yok, bir utanma yok. Bu adamlar çıksa dinimizi değiştiriyoruz dese, onu da alkışlayacak, kabul edecek bir güruh var. Böyle bir cehalet varken, her söylenene gözü kapalı sorgulamadan inanan bir tabana sahipseniz, ne yaparsanız yapın haklı olursunuz. Bu nedenle bu ülke de olan hiçbir şey beni şaşırtamaz.

AKIL YOK

BİLİM YOK UTANMA YOK CEHALET ÇOK NEDEN ŞAŞIRAYIM?

Sağlıklı günler dileğiyle….