Müge Anlı’ nın bir programının açılış sözü BEN SANA İNANIRMIYIM diye başlıyor. Suçluyu karşısına alıp söylediği bu söz, çoğunlukla masum görüntü veren, suçunu inkar eden gerçek suçlulara karşı verilen bir tepkiyle söylenen bir sözdür.

Bu gün ben de 103 AMİRALE BEN SİZE İNANIRMIYIM diyorum.15 Temmuza 103 gün kala yaptığınız bu açıklama, içeriği ve yapılış tarzı itibariyle hiç inandırıcı değil. Bana, FETÖCÜ HAKİMLERİN TCK’nın 163.cü maddesine izafen yapılan, 163 yüksek rütbeli subayı ERGENOKAN Davası denilen uydurma delillerle oluşturulmuş dava da tutuklamalarını hatırlatıyor.12 Nisan 1991de kabul edilen terörle mücadele yasası ile TCK’ nın 141.142.ve 163. Maddeleri kaldırıldı.163.madde irtica ile mücadeleyi kapsıyordu. İşte bu kanundan zamanında zarar gördüğünü unutmayan cemaat mensubu hakimler, intikam hisleriyle, sonunda hepsi beraat eden, TÜRK ORDUSUNUN ŞEREFLİ SUBAYLARINA ERGONOKON DAVASI adıyla anılan kumpası kurmuşlardı. Sayılar üzerinden yapılan bu tip göndermeler, yakışıksız göndermelerdir. Bu yolu deneyenlerin sonu, her zaman hüsran olmuştu. Sizin’ki de farklı olmayabilir. Gelin, bu bildirinizin kimlerin işine yaradığını bir irdeleyelim.

Öncelikle İKTİDARIN İŞİNE YARADI. Mağdurları oynayarak kaybettikleri puanları kazanmaya çalışacaklar. Gerçekten inanmadıkları Demokrasi’nin kahramanı kesilecekler.

DÖVİZ VE FAİZ LOBİSİNİN İŞİNE YARADI. Bu puslu havada büyük paralar kazanacaklar.

TÜRK DÜŞMANLARININ İŞİNE YARADI. Türkiye’yi güvenilmez, istikrarsız bir ülke olarak gösterecekler

Uzun lafın kısası, yaptığını iş, bu ülkeye zarar vermekten başka, bir şeye yaramadı.

MUHALEFET, FAR GÖRMÜŞ TAVŞAN GİBİ. Bu yazıyı yazdığım saate kadar, doğru dürüst bir açıklama gelmedi.

Ankara savcılığı harekete geçti, soruşturma başlatıyor. Muhtemelen yargılanacaksınız. Hiçbiriniz bu sonuçları bilmediğinizi söyleyemez. Hepiniz Kurmay olmuş, iyi bir eğitim almış insanlarsınız. Birileri gibi, aldatıldık, kandırıldık deme şansınız yok.

Salgını yazacaktık, ekonomiyi yazacaktık, çifte maaş alan yüzsüzleri yazacaktık, yoksullukla alay eden, dalga geçen BAKAN’ı yazacaktık, fırsat bırakmadınız.

Gündemi iktidarın istediği gibi değiştirdiniz. İktidarın ekmeğine yağ sürdünüz, bal sürdünüz.

Madem bu ülkeyi bu kadar seviyorsunuz, mücadele edecek birçok yasal zemin var. Seçin birini, oralar da verin mücadelenizi. DUMLUPINAR ŞEHİTLERİNİ anmanız gereken bu gün de, yeni facialara yol açacak davranış sergilemenizi nasıl izah edeceksiniz. Anlamadığımız, kaçırdığımız bir şey ‘mi var?

İKTİDARA PAYANDA OLDUNUZ,DÖVİZ FAİZ LOBİSİNE ÇANAK TUTUNUZ,TÜRK DÜŞMANLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜNÜZ.

İşte bu nedenlerle tekrar ediyorum BEN SİZE İNANIRMIYIM.

Sağlıklı günler dileğiyle….