Doğup büyüdüğüm yaşlandığım şehre, yapılacak doğru işler için verilen her desteğe sevinirim.

Ülkemizin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Bolu vesaire gibi şehirlerinin Ayrımsız desteklenmesi de bence insanlık erdemidir!

İnkar edilemez, gözle görülür Ayrımcı Hizmet kösteklemeler siyasi kirliliktir.

Her siyaset lafa gelince şöyle der;” Halkımızın ihtiyacı olan ve istenen tüm işler kamuoyuna ve meclis incelemesine, oylamasına AÇIK-SAYDAM’dır!”

Oysa olanlar öyle midir? Biz niye göremiyoruz? Projeler küt diye gündeme gelir, bitti bitecek bitiyor denir, bitmez bitemez!

Proje maliyetini, yapılırken eklenen maliyetleri, İŞ bitince verimliliği, kazandırdığı paralar neden sorulamaz, cevaplanmaz? Örnekleyeyim;

“ Türkiye’nin HES yapan tek belediyesiyiz! Belediyemiz elektriğe çok büyük paralar ödüyor.

HES’ler bitince belediyemiz elektriğe para ödemeyecek: -) Artan enerjiyi de rayiç bedelle Ülke Sistemi’ne satacağız: -) “ müjdeleniyordu.

HES’ler için yapılan borç da kısa zamanda ödenecekti? Yıllardır sorarım; tek cevabı var mıdır?

“ Sakarya Büyükşehir Belediyemiz sadece 2020 yılında elektrik enerjisine kaç trilyon ödemiştir? HES Kredi borçları bitti mi?”

Sorularımın nedenini söylemezsem, uyarının-eleştirinin kıymeti harbiyesi anlaşılmaz. Anlayan da, tersine,” Karşıt, fitne, fesat!” diye İŞ örter.

Projeleri zamanında-testi kırılmadan, erken uyarabilmek isterim. Siyaset, belki bunu yapmaz. Hata yapmanı izler, halka şikayet gününü bekler!

Sözü,” Proje Daireleri’ne, Proje Uzmanlığı’na, Proje Şirketleri.”’ne getirdim. ARGE, Proje Birimleri moda değildir. Olmazsa olmaz da değil.

ARGE, PROJE birimleri-bireyleri; iki gün, iki ay, 5 ay da.” Ee, bunca zaman siz ne n’aptınız?” diye sıkboğaz edilirse, ortaya uçuk saçmalıklar da çıka(bili)r!

Ülkemizin hemen her şehrinde işlevsiz, kullanılmaz, çürümeye terk edilmiş bir dolu Beledi İŞ’ler görürsünüz!

Ankara’nın Dinozor Parkı Projesi dünyanın gündemindeki somut örnektir!

İhale şekli, harcanan paralar,” Acil, Güvenlik sırrı, Ticari sır!” lafları arkasında tartışılır mı? İktidar bile savunmaz gibi? Adli soruşturması var mı?

Yazmam gereken asıl uyarının sırası da geldi;

Atanmış ve Seçilmiş Yönetenler, hatta Meclisler; doğru ve liyakatli bireylerle oluşmamışsa, yanmıştır keten helva!

Liyakatli Birimleri; Liyakatli Yönetenler oluşturur. O Ülkeleri, kentleri, meslek liyakatleri zirvelere taşır. Liyakatle kurulan, işleyen kazanır!

Adapazarı Belediye Başkanı Sn. Mutlu Işıksu’ya; güler yüzü ve düzgün siyaset dili için sempati duyarım. Medyadan İzleyebildiğim kadarıyla.

Meclisin oylarına baktım! Verilen borçlanma yetkisi de öyle izlenim verdi. Yandaş görünenler bazen zarar verenler olabilir. Beklentileri ÇOK da olur!

Ülkede,” Partinin 5 Müteahhidi!” eleştirisine doğru-inandırıcı cevap yoksa, kaygım ondandır. Ülkenin, Şehrin İktidarı aynı; Açıklık- Saydamlık ise şart!

Adapazarı’nı, Sayın Işıksu’yu çalışma ve yatırımlarını izlemek, Şehirli Görevi. “ Çok iş yaptık, çok çalıştık!” telaşı olmadan; şehrin temel gerekleri yapılsın!

İstanbul, Ankara, İzmir, her Büyükşehirde,tüm Büyükşehirlerde; Meclisler, Seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanları’na, Hakk gözeterek, Halk için yapılacak projelere Doğru Meclis Olurları verebilsin? Siyasi BEKA’LAR olmasın!