Gazetemiz Bizim Sakarya’nın, gazete logosunun bile üstünde,” Yenikent’e raylı sistem sözü!” manşetini görünce zevkten dört köşe oldum.

Geçen hafta yazdım. 17 Yıllık AK Parti iktidarında, Seçilmiş Sakaryalı Yönetenlerin verdiği o kadar çok BOŞ çıkan sözler oldu ki?

Artık Onların çoğu Seçilmiş değiller. Sakarya’da da ortalıkta yoklar. Sözleri fos çıkanlar kendi şehrine dönemiyor mu?

Ekrem Yüce’nin sözlerini işte O önyargım(?) yüzünden, sevinmeme karşın, biraz sütü üfleyerek içer gibi izleyeceğim.

Başkan Yüce; seçilmeden önce de Raylı Sistemi önceleyeceğini söyledi. Ama, Seçildikten sonra sözünü daha zenginleştirerek yinelemesi önemli.

***

Hafta sonu Tüvasaş’ın önünden geçiyorum. Baktım geniş güvenlik önlemleri ve kalabalık var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan gelmiş.

İnceleme ziyaretinde;( TÜVASAŞ’ın adı yok,) Hızlı Tren Setleri Sakarya’da üretilecek denmiş.

Ben de,“ Tüvasaş’ın niye adı geçmez?” diye düşündüm! Çünkü,“ Bugün BMC gündemde; yarın Tüvasaş da Amcamların gündeminde mi?” derim.

Kaçıncı kez yazıyorum;” Türkiye’de ulaşımın geleceği Demiryollarında! Şehirlerin geleceği de Metro ve Raylı Sistemlerde!

Tüvasaş ömür boyu 24 saat üretse, Türkiye’nin Raylı Sistem ihtiyacı bitmez : -)

Ergün Atalay’ın Türk İş Başkanlığı’nda kalmasına o nedenle sevinmiştim! Tüvasaş’ın Kamu ile yaşaması için Ergün Atalay son kalemiz gibidir.

Hele;“ AK Parti tarihinin Sakarya’daki en zayıf Seçilmiş Yönetenleri.” dediğim şu zamanlarda.

***

T.C. Ulaştırma Bakanı Sakarya’ya, TÜVASAŞ’a geliyor. “ TÜVASAŞ’ın yaptığı Milli Tren 2019 Yılı sonunda raylarda olacak!” sözünden tek laf yok?

Tüvasaş’ın hiç adı geçmeden,“ Hızlı Tren setlerini İnşallah Sakarya’da yerli, yabancı ve Özel Sektör ortaklarıyla üretilecek!” gibi sözler ediliyor.

Lafların arkasına bilinmesi-öğrenilmesi sakıncalı “ yapılacak İŞ’ler?” saklanırsa başımıza gelecekleri geçmişte yaşadıklarımızdan anlamamız şart!

Yanlış hatırlamıyorsam, AK Parti İl Yönetimi de, Sakarya MV. Ali İhsan Yavuz da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakında ilimize geleceğini söylemişti?

Tüvasaş’ın yapacağı Milli Tren’in ve Raylı Sistem dizilerinin fabrikamızda yapılacağı açık-net sözlerle dile getirilmezse Sakaryalı çookk düşünmeli!

Yıl önce; Kıdemli Başkan Erkal Etçioğlu, Tüvasaş ARGE Mühendisleri ve SAÜ Akademisyenleri ile yerel tv.’de Adapazarı Raylı Sistemi için bir dolu program yapmıştık : -)

O günlerin,“ Tüvasaş Adapazarı Raylı Sistemi’ni yapmaya hazır.” başlıklı yerel gazete yazı ve haberleri arşivlerdedir.

Nifak sokmuyorum;“ Tüvasaş’ın yaptığı MİLLİ TREN 2019 yılı sonu raylarda!” sözünü ben etmedim. Gazete arşivlerinde, O DOĞRU böbürlenme de vardır.

***

Bugün bütün kalbimle Sakarya Büyükşehir Başkanı YÜCE’ye inanmak isterim:

Kocaeli Büyükşehir, Tüvasaş’ın yaptığı Raylı Sistem Dizisi’ni İzmit Deprem Anıt Meydanı’na takoz üstünde koydu,” İzmit Raylı Sistem Projesi başlıyor!” dedi.

Ben köşe yazımda dalga geçtim. Bir buçuk iki yılda, İzmit Raylı Sistemi şehrin akıl almaz sokaklarından da geçerek; Otogar’dan-Tren Garı’na kadar geldi : -)

Özürler dileyerek Kocaeli BB kutladım. İzmit’e gidip; Otogar-İzmit Garı-SEKA Park trenine bindim. SEKA parkı gezdim; Otogar’a da O Trenle döndüm.

Şimdi hayaller kurarım:

1.OSB’den-Etbalık-Yenicami ve şehri kuşaklayarak Serdivan’a, YENİKENT’e gidecek Raylı Sistem’in İLK Hattı 2 yılda bile yapılır. Örneği İzmit’te yaşandı.

Kocaeli Büyükşehir Başkanı da O Raylı Sistem ile Kent Tarihine geçti.

TÜVASAŞ burada; ROTEM burada;.. Sakarya Adapazarı Raylı Sistemi’ni yapmayı isteyen Büyükşehir Başkanı Ekrem Yüce de yolun-projenin başında.

Adapazarı-Serdivan-Erenler-Karaağaç Bulvarı- YENİKENT Hastanesi-TIP Fakültesi… Asla hayal değil; İzmir kaç şehre gidiyor.

İzmit ise iki yılda bir Sabiha Gökçen’e ulaşacak yeni hatları yapıyor!

Ulaştırma Bakanımızın söylediği 2.TEM bitiyor sözlerini de unutma Sakarya! Eğer Raylı Sistemimiz yoksa, 2.TEM ile şehrin yaşam iyice işkenceye döner!