Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden ve ekolojik dengeye büyük zarar veren orman yangınlarına ilişkin duygusal bir açıklama yaptı. Başkan Altuğ, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında, yangınların yarattığı tahribattan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
" Afetten Etkilenen Herkese Geçmiş Olsun"
Açıklamasında, "Cennet Vatanımızın farklı bölgelerinde yaşanan, ciğerlerimizi yakan yangınları üzüntüyle takip ediyoruz" diyen Altuğ, ormanları kül eden ve ardından yerleşim yerlerine sıçrayarak vatandaşların yuvalarını saran bu afetten etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden tüm ekiplere ve gönüllü destek veren halka teşekkür eden Başkan Altuğ, havaların aşırı sıcak seyrettiği bu dönemlerde insan eliyle çıkan yangın riskinin çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.
"Ormanlık Alanlara Karşı Daha Hassasiyetli Olalım"
Altuğ, açıklamasının sonunda tüm halka önemli bir çağrıda bulundu: "Tüm halkımızdan ormanlık alanlara karşı daha hassasiyetli davranmaları çağrısında bulunuyorum!" Bu çağrı, yangınların önlenmesinde bireysel sorumluluğun önemini bir kez daha vurguladı.