ÇANAKKALE (AA) - ÇİĞDEM ALYANAK - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde bal kabağı kabuğundan gıdaların bozulmasını önleyen, polimerden yapılanların zararlı etkilerinin aksine çevreye ve gıdaya...
Bal kabağı kabuğundan gıda ve doğa dostu ambalaj üretildi
- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde üretilen, gıdaların bozulmasını önleme özelliğine sahip ambalaj, atık haline geldiğinde de faydalı bileşenleriyle bitkilerin büyümesini destekliyor - Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz: - "Ambalaja yapım aşamasında kekik yağı ya da yeşil çay ekleyerek etrafında ve yüzeyinde bakteri oluşmasını engelledik. Hem ekonomiye hem de çevreye fayda sağlamaya çalışıyoruz"
Bunlar da ilginizi çekebilir