Genel

Bal kabağı kabuğundan gıda ve doğa dostu ambalaj üretildi

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde üretilen, gıdaların bozulmasını önleme özelliğine sahip ambalaj, atık haline geldiğinde de faydalı bileşenleriyle bitkilerin büyümesini destekliyor - Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz: - "Ambalaja yapım aşamasında kekik yağı ya da yeşil çay ekleyerek etrafında ve yüzeyinde bakteri oluşmasını engelledik. Hem ekonomiye hem de çevreye fayda sağlamaya çalışıyoruz"

Abone Ol

ÇANAKKALE (AA) - ÇİĞDEM ALYANAK - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde bal kabağı kabuğundan gıdaların bozulmasını önleyen, polimerden yapılanların zararlı etkilerinin aksine çevreye ve gıdaya...