Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sapanca Gölü Eylem Planı Tanıtım Toplantısı için Sakarya’ya geldi. AKM’de gerçekleştirilen toplantı öncesinde Bakan İbrahim Yumaklı’yı Sapanca Gölü’nü koruyan minik Su Müfettişleri karşıladı.
İçme suyunun geleceğe taşınması üzerine sohbet ettiler
Öğrencilerle yakından ilgilenen Bakan Yumaklı, su tasarrufunun önemi ve su kaynaklarının korunması üzerine çocuklarla sohbet etti.

Su bilinci küçük yaşta kazanılıyor
SASKİ tarafından su kaynaklarının korunması ve tasarruf bilincinin küçük yaşlarda kazanılması amacıyla okullarda düzenlenen eğitimler düzenlenmişti.

Eğitimlerde suyun yaşam için önemi, doğal kaynakların korunması ve günlük hayatta uygulanabilecek tasarruf yöntemleri anlatılırken programı tamamlayan 62 bin öğrenciye ise ‘Su Müfettişi’ unvanı verilmişti.





