Yarın,” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı !” Ramazan’ı ve Ramazan Bayramı’nı şu salgın illetine karşın iyi geçiren halkımız mutludur.

    Yarın da, üzerinde hayatlar kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni, Yedi Düvel işgalinden kurtararak, kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma günümüz: -)

    Kışkırtmak ve fitne denilen insanlık dışı alışkanlıkların esiri olmak bir tek gün kafamda-kapımda olmasın isterim.

    Minnet ve saygı duymak gibi erdemleri doğru yaşamak için, sürekli okumak görmek öğrenmek de isterim.

   Her bireyin ve mesleğin kendi yaşama, öğrenme önceliklerine saygım da var.

   Şu gün önceliğim, doğup büyüdüğüm çoluk çocuk sahibi olduğum; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet huzur ve güven içinde yaşamasıdır.

    Dünya Tarihi, nesiller boyu fetih-işgal tamahları, kan ve gözyaşı zulümleri ile yoğrulmuş. Birkaç yüzyıl yaşayan o devletler yok olup tarihe karışmış.

    Osmanlı İmparatorluğu, Çarlık Rusyası, Üzerinde Güneş Batmayan İngiliz-Büyük Britanya İmparatorluğu yok artık.

     Tarih, kendi insanlarının içindeki birliği koruyamayan büyük devletlerin acı sonlarını yazan ciltler dolusu kitaplarla doludur.  

    Ben de,” Mustafa Kemal’in İngiliz, Rus, Fransız, İtalyan, Yunan işgalinden Kurtardığı-Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti!”’mle gurur duyarım.

    Tarihçi değilim; Tribünden tarih okurum? Maçın son 10 yılını( dakikasını) ve sonrasındaki 10 dakikasını( yılını)  şöyle okurum

     Osmanlı İmparatorluğu’nun, son 200 yılı da, son 10 yılı da; Afrika’da, Asya’da, AVRUPA da sürekli insan ve toprak kaybedilen savaşlarla geçmiş.

    “ Üç Kıta da Hükümran !” bir imparatorluk, küçücük Orta Anadolu toprağına mahkum edilmiş. Düşünün, Yunan ordusu Ankara Polatlı’ya kadar gelmiş?  

    Bütün Doğu Anadolu, Ege, Marmara-İstanbul işgal altında. O Tablo Yarın; Yani 19 Mayıs 1919 günü Mustafa Kemal Samsun’a çıktığı gün başlamış.

   

     En az 200 yıl savaşlarda tüm insan nüfusunu yitiren;  Afrika-Asya-Avrupa topraklarını kaybeden dev bir imparatorluk ne duruma düşmüş?

     Orta Anadolu’ya kıstırılmış. 12-13 Milyon nüfus yaşlı-kadın-çoluk çocuk-yaralı-sakat-hasta insanlardan ibaret.

    Ülke içindeki ve dışındaki fitne fesatlarla yerle bir edilen imparatorluk bitmiş. Askerin yok, araç yok, yol yok, silah yok, mekan yok, insan yok.

   

    Bir tek Liyakatli, bir avuç asker ve insan var. Anadolu Halkını iyi tanıyan ve İnanan bir avuç asker ve insan! Anadolu’yu Kurtuluşa da İnandıranlar!

    Yurdu; kağnıyla, atla, süngüyle, mermi taşıyan, tüfek kabzası-kılıç yapan Mangal Yürekli Kadınlarıyla(!) Kurtuluş Günlerine Getiren, askerleriyle kuran.

    Yunan’ı İzmir’de denize döktüğü gün, bu ülkenin O bitmiş tükenmiş insanı bir gün dinlenme fırsatı bulamadan; Cumhuriyet’in kalkınması işine başlamış!

     Atatürk’ün NUTUK’unu kaç kez okudum. Türk, Bulgar, İngiliz ve aleyhinde kitap yazan hemen tüm karşıtlarını da okudum.

    Mustafa Kemal Atatürk; 10 yılda ülkesinin dört yanındaki ülkelerle Dostluk Paktları kuran; 10 Yılda Ülkeyi kalkınma yoluna sokan Eşsiz Bir Devlet Adamıdır.

   Mustafa Kemal Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı geldi. 100 Yıl sonra Dünyada saygınlığı daha da artan TEK Devlet Adamıdır!