Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında Belediye Meclisinden Tüpraştan bitüm malzeme alımı için yetki istedi.

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı (AKP+MHP) başkan Turgut Babaoğlu’na muhalefet ederek yetkiyi vermedi.

Başkan Babaoğlu, “ Asfaltlamada kullanılmak üzere İller Bankasından 5 milyon lira kredi talebimiz oldu. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı, sadece bize değil tüm belediyelere olduğu gibi kredilendirme olmadı. Vatandaşımızın da beklediği hizmetler var. Bunun için çıkış yolu arıyoruz. Teminat mektubu alarak 2 bin ton kadar BİTÜM (Asfalt hammaddesi) malzeme almak istiyoruz. Bunun karşılığında da 16 bin ton asfalt almamız mümkün olacak. Bitüm malzeme 4 milyon lira tutuyor. Bankadan kredilendirilmesi halinde bir yılda 500 bin lira ödememiz gerekecek. Teminat mektubuyla avantaj elde edeceğiz. Bir ay içinde vatandaşımızın acil asfaltlama yapmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte te hedeflerimiz arasında bir asfalt şantiyesi kurmak yer alıyor” dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Adem Sefa; “Asfaltlama konusunda acele etmeyelim. İyi planlama yaparak bir sefer asfalt dökelim. Bugün yama yaptığımız yollar, yağan yağmurlarla aşınacak ve tekrar asfalt dökmek gerekecek. İşimizi planlı yapalım bir sefer yapalım. Bu konuyla ilgili bize bilgi verilmedi. Bu maddeyi ilgili komisyona havale edelim" Dedi.

BBP Grup Sözcüsü Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır,” Bu maddeyi komisyona havale edersek bir ay bekleriz. Asfaltlama yapabilmek için alınacak kararın bir ay sonraya kalması iyi olmayacak. Havalarda güzel gidiyor. Biz bitüm malzemenin tamamını kullanmayacağız.  Asfaltlamada kaç ton kullanacaksak onun parasını ödeyeceğiz” Dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır, bitüm malzeme alımı yetkisi için olağanüstü meclis toplantısı tarihinin erkene alınmasını istedi ve dediğini de yaptırdı.

Görüşlerin ardından İller Bankası A.Ş. den teminat mektubu alınarak 2 bin ton Bitüm malzeme alınabilmesi adına Belediye Başkanına yetki verilmesi ve TÜPRAŞ ile Hendek Belediyesi arasında yapılacak olan protokol yapılması maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, bitüm malzeme alımı ile ilgili maddeyi görüştüler. Görüşme sonunda bitüm malzeme alımı için başkan Babaoğluna yetki verilmesi yönünde rapor tutuldu!

Ben yazımı yazarken Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu Olağanüstü Meclis Toplantısında oylanıyordu.

Tutulan rapora göre başkan Babaoğluna bitüm malzeme alımı konusunda yetki verildi. Mecliste bu raporu onaylayacaktır!!!

Cumhur İttifakı, Belediye Meclisinde kabul etmediği maddeyi, Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul ediyor!

Bu nasıl muhalefet?

Bunun adı; Muhalefet yapıyor görünmek için yapılan muhalefettir!

Asfaltın bile suyunu çıkardınız!!!

Hendek halkı yollarına asfalt dökülmesini bekliyor, muhalefet ise muhalefet yapıyor görünme adına muhalefet yaparak hizmetleri yavaşlatıyor!

Nasrettin Hoca Fıkralarına konu olacak bu muhalefet anlayışı, Hendek’e yapılacak hizmetleri yavaşlatır.

Aslında muhalefetin bu tavrı, başkan Babaoğlu’na siyasi bir ikaz!!!

Başkan Babaoğlu’nun bu meclis aritmetiğiyle işi çok zor!

Meclis üstünlüğü Cumhur İttifakının elinde…

Allah, başkan Babaoğlu’na siyasi sabır versin!

Başkan Babaoğlu kızmamalı, öfkelenmemeli, demoralize olmamalı!

Başkan Babaoğlu değirmenini çalıştırması için muhalefetin suyuna ihtiyacı var!!!

Başkan Babaoğlu her an su kesilecek korkusuyla değirmeni döndürüyor!

Ya su kesilirse korkusu başkanın uykularını kaçırır!...

Muhalefette (Cumhur İttifakı) bunun farkında…

Başkan Babaoğlu, üzerinde oluşan meclis baskısı yüzünden, eski yuvasına dönebilir!!!

Kim bilir? Belki de Cumhur İttifakı da bunun için uğraşıyor!

Bugünkü siyasi atmosferde neden olmasın!...

Taş yerinde ağırdır, doğduğun yerden büyürsün…

Atalarımız boşuna dememiş “Zaman sana uymazsa sen zamana uy!” Sözünü…