Özel Şahin Okulları’nda öğrenim gören 141 bir öğrencinin, zehirlenme belirtileriyle sağlık kuruluşlarına başvurduğu ve dün itibariyle 26 öğrencinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle yemek ve su numuneleri alınırken, okul yönetimi velilere bilgilendirme mesajı da gönderdi.

KUSMA VE KARIN AĞIRISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir,  konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gece sabaha kadar farklı hastanelere müracaatlar olduğunu belirterek, "Durumu ağır olan öğrencimiz yok. Şu anda en son bilgi gözetim altında altında 26 öğrencimiz var. Diğerleri evlerine gönderildi. Sabaha kadar da 141 öğrenci müracaat etmiş oldu ama durumu ağır olan yok. Gerekli incelemeler hem yemek hem de su numunesi alınarak başlatıldı. " dedi. Öğrencilerin kusma ve karın ağrısı şikayetleri nedeniyle hastaneye başvuruda bulunduğu bilgisini veren Nayir, kesin sonucun numunelerin değerlendirilmesinden sonra belli olacağını dile getirdi.

OKULDAN AÇIKLAMA

Bu arada Özal Şahin Okulları, sosyal medya hesaplarından velilere bilgilendirmede bulundu. Okul yönetiminin olaya ilişkin bilgilendirmesinde şunlar kaydedildi.

►Salı günü itibarı ile öğrencilerimizin bazılarında okul çıkışının hemen sonrasında tespit edilen ve çoğunluğu 17.00 ile 24.00 arasında yoğunlaşan karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma vakalari görülmüştür. İlk izlenim olarak düşündüğümüz gıda ile ilgili problem olduğu şüphesi, tüm yöneticilerimizle inceleme altına alınmıştır.

►Valilik, Milli Eğitim ,Sağlık Müdürlüğü Kaymakamlik, Tarım İl Müdürlüğü ile irtibatla geçilmiştir.İlgili makamlara okulumuzdan gıda ve su numuneleri verilmiş ve incelemeler başlatılmıştır. Konu tüm detaylari ile araştırılmaktadır. Yemekhaneye inmemiş birçok çocuğumuzda da şikayetlerin izlenmesi nedeni ile rahatsızlığa sebep olabilecek farklı etmenler değerlendirilmektedir.

►Okulumuzda normal eğitim ve öğretime devam edilmekte olup tedbir amaçlı gece sabaha kadar personel çağrılmış ve yeme içme ile ilgili tüm önlemler alınmıştır. Tüm ürünler tek tek incelenmiş ,mutfak tamamen gözden geçirilmiş,ek dezenfeksiyon işlemleri yapilmistir. Su ve yemek kaynaklari tamamen yenilenmiştir.

►Şu anda bilgimiz dahilince durumu ciddi klan hiçbir çocuğumuz yoktur. Ancak bu belirtileri gösteren çocuklarımız bulunmaktadır. Açıklığa kavuşan her adım tarafımızdan sizlerle paylaşılacaktır. 

Editör: TE Bilişim