Evet sayfa okurları, bu haftaki konumuz Banklardan ve Finans kurumlarından,araç ve konut alımlarında kredi kullanımı için talep edilen "SİGORTA POLİÇELERİNDE" dikkat etmemiz gerekenler.

Öncelikle konut alımlarında, Banka tarafından bina değer ve bedeli için ekspertiz çalışması yapılarak talep edilen kredinin oranı ve yeterliliği değerlendirilir. Buna bağlı olarak, Banka kredinin her hangi bir yaşanacak olay sonrası (yangın doğal afetler ve ölüm) için sigorta talebinde bulunuyor.

Sigorta konusunun önceliğini,vefat durumlarında kredinin kalan kısmının sigorta tarafından ödenmesi ile geride kalan varislerine ödeme ile ilgili bir talebin olmamasıdır.

Konut kredi taleplerinde sigorta talep edildiğinde,sigorta şirketinden riziko ve risk değerlendirmesi için Sigorta şirketinden konu ile ilgili personelin, riziko ve risk değerlendirmesini yapması önemlidir. Bu konuda Sigorta şirketi teftişi yapmıyorsa sizin talep etmeniz gerekmektedir. Bu konu size ileride yaşayacağınız sorunları ortadan kaldırmasına yardımcı olacak ve hasar ödemelerinizin hızlı bir şekilde olmasını sağlayacaktır.

Bir diğer konu ise, araç kredileri ; Araç kredilerinde, sıfır araçlarda tamamına veya %80'i ikinci el araçlarda ise,%50 veya %70'ine kadar banklar veya finans kurumları kredi kullandırmaktadır. Bu oranlar Bankalara göre değişim göstermektedir. Müşterinin bankadaki yatırımı ve portföyünde oran değerlendirmesinin de etkisi vardır veönemlidir.

Evet değerli tüketiciler,yatırımcılar ve ihtiyaç sahipleri konut,araç ve diğer kredi ihtiyaçlarında Banka veya Finans kurumları sizlere ısrarla Sigortanızı Bankadan veya Finans kurumdan yaptırmanız gerekli yaptırırsanız kredi faiz oranlarının daha düşük tutulacağını bu sebepten ötürü Sigortanın kendileri tarafından yapılmasının gerektiğinin ısrarı vardır. Öncelikle böyle bir zorunluluk olmadığını belirtirim. Sigorta fiyat araştırması için istenilen yerden fiyat alabileceğiniz en uygun bulduğunuz fiyat üzerinden Sigorta poliçenizi satın alabileceğinizi bu konuda en iyi desteği Yetkili Sigorta Acentelerinden satın alabileceğinizdir. Bu arada hangi sigorta şirketi olursa olsun,poliçe üzerinde" DAİN-İ MÜRTİN" ibaresi, kredi kullanılan Bankanın ismi belirtilerek yazılması gerekmektedir. Bu konu, herhangi bir hasar oluşu sonrası ödemenin direkt Bankaya yapılması içindir. Ödenen hasar bedeli kredi tutarının üzerinde ise fazla olan kısmı,Sigortalı kredi kullanana ödenir.

Evet sayfa okurları,bu haftada önemli konu hakkında bilgilendirme yaptık.Haftaya yeni konular da buluşmak üzere.

Kalın sağlıcakla.

Hasan KORKMAZ.