Kocaeli TMMOB İl Temsilciliği, Adapazarı-Kocaeli-İstanbul Treni’nin yeniden başlatılması için imzalı dilekçe kampanyası başlatıyor haberi içimi ısıttı.

    Aynı imza kampanyasını Sakarya TMMOB İl Temsilciliği’nden de okuyunca, doğrusu şehir-şehirli adına çok umutlandım.

     TMMOB Sakarya ve Kocaeli temsilcilikleri,” TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacılığı Dairesi Başkanlığı’na.” Hitaben;

    TCDD Kurumsal linkinden, elektronik posta, faks veya posta yoluyla dilekçe ileteceklermiş.

    Sakarya TMMOB İl Temsilciliği geniş bir basın toplantısı ile O Dilekçenin tam metnini ve adresini tekrar duyursa sanırım daha etkili olacaktır.

    Bu, İki Büyük Büyükşehir Halkı’nın dilekçeli talebi, olabilse? Aslında, Sayın Bakan ve TCDD Genel Müdürü’nün bugünkü yaptırım gücünü herkes bilir. 

    Sakarya ve Kocaeli Halkının dilekçeleri keşke Cumhurbaşkanlığı Makamı’na olabilse? İzmit’e ( ordan geçemez dediğim) O Raylı Sistemin oluru kimdendir?

   Ankara’da, kendilerini Sakarya’nın Başkent temsilcileri gibi gördüğümüz, meslek temsilcilerimiz ve siyaset ustaları(?) var.

    Son zamanlarda salgın, ekonomik sıkıntılar, vesaire ülke gündemi can sıkıcı. Ankara’da da toplandıklarını medyada pek göremedik.

    Belki, önceki toplantılarından da Sakarya ne kadar büyük kazanım sağladı, O da çok tartışılmalı, ama?

    Sakarya Ankara Lobisi’nin keyfini de biraz didiklemek yararlı olacaktır?

    

     Sakaryalı Kadınlar yıllarca,” O TREN BU GAR’A GELECEK!” talebini büyük özverilerle dillendirdi. AK Parti de O Treni O Gar’a getirdi.

    Corona kapıyı çaldığı ilk günlerde, birileri Küt diye, O Gar’ı yine atıl-batıl etti. AKP şu gün bu Büyükşehir için ne diyor;” Çağdaş Ulaşım Şehri!”

    Öyle değil; Raylı Sistem 0, ve Sakarya Topal Ulaşımlı Büyükşehir!” İnanılır gibi mi,” Yenicami-Çark Mesire arası Nostalji Tramvayı ” yapıyoruz, du: -)

     “ Adapazarı Raylı Sistem Projesi’ni gördüm, çok güzel!” diyene bile inanamıyorum. İzmit’in,” Oradan geçemez!” dediğim Raylı Sistemi büyüyor!

    Sakarya Ankara Lobisi’ni işte bu hasedim ile iğnelemek istedim:

    AK Parti Sakarya Milletvekilleri de, Büyükşehir de, İl Başkanlığı da; Adapazarı-Kocaeli-İstanbul Treni’ni O GARA getirtmek ister(?)

    O Treni Adapazarı Gar’ına getirtmek istemeyen Rant nedir, kimdir? Onlar  bu şehrin nimetleriyle gelişip büyümediler mi? “ Kazan kazan!” bile mi yok?

    Ülke 83 milyon oldu; Büyükşehir köyleri, tarlaları yutarak büyüdü. Şimdi Yeni ulaşım rant hatları doğdu. Herkesin çalışacağı hatlar da büyüdü?

  

    Dar gelirli, çocuk-genç-öğrenci-YAŞLI; tüm Sakarya halkı içinse Çağdaş Raylı Sistemler şart. Seçilmiş-Atanmış herkes de o mecburiyetin mecburcusu.

   CHP’li Kadınlar tüm Sakaryalılarla, yıllarca büyük özverilerle O GAR-O TREN için etkinlik yaptı. O Tren, içimize sinmeyecek sayıda da olsa, O GAR’a geldi.

  Sakaryalı Kadınlara minnettarım. Şimdi O misyona Kocaeli de katıldı. Bugün  İKİ BÜYÜKŞEHİR daha da güçlüyüz: -)

    Sakarya TMMOB Temsilcisi Başkan Salim Aydın’ın duyurusu nedeniyle çok yeni kapılar açılacağı için ayrıca mutlu oldum. Meslek Odaları umuttur.

    Kocaeli Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu’na da minnettarım.  

    “ Adapazarı-Kocaeli-Haydarpaşa arasında yapılan tren seferlerinin yeniden ve hemen başlatılması Kampanyası: -)” için düğmeye basmak gelecektir!

     Hem de şu muhteşem detaylar gerçekten önemli ülke kazanımıdır:

   “ Adapazarı-Haydarpaşa Ekspresi her gün 7 Vagonlu 24 sefer yapıyordu.

    31 Tren İstasyonuna hizmet gidiyordu.”

     Şu somut, tarihi rekor sayılara bakın:

   “ 2010 Yılında % 120 kapasiteyle 5 Milyon 111 bin 923 Yolcu taşınmış: -)

    2011 Yılında % 116 kapasiteyle 5 milyon 128 bin 026 Yolcu: -)”

   

   Yerliyiz! Milliyetçiyiz!” lafları ile övünenler kaybettiğimiz milli-yerli zenginliklerimizi bilmeli, konuşmalı:

    1890 yılından beri Adapazarı Halkı en güvenli, en rahat, en UCUZ ulaşımına sahipti. Şehrin merkezine kadar gelen Tren 130 yıl sonra, yazık ki bugün yok!

    Yıl 2021; yüz binlerce Sakaryalı; daha güvensiz, daha tehlikeli, daha konforsuz, daha pahalı ulaşıma mahkum.

   Gelişmiş Çağdaş Dünya Şehirleri, Raylı Sistemleri ve Nehir ulaşımlarıyla övünür. En az masrafla, en güvenilir, en rahat, en çok insan ve yük taşınır!