Süper Amatör Lig A Grubu’nda Hendek Dereköy deplasmanda Erenler’de Demirsporla 3 -3 berabere kalınca liderlik koltuğu Sahil’i 4-0 yenen Sapanca Gençlik’in oldu. Grupta ilk üçün şekline yeni bir ayar verebilecek olan maçta As Akyazıspor deplasmanda Geyvespor’u yenerek üçüncü sıraya yerleşti. Karasu Yalıspor Arifiye’de zor da olsa kazanarak ilk üç için yeni bir hesabın içine girdi. Söğütlü’de Söğütlü 3-1 öndeyken Alaağaç’a çıkan peş peşe beş kırmızı sonrası maç tatil oldu. Harbişspor’un benden bu kadar diyerek ligden çekildiği A grubunda geçen haftanın içinden çıkan sonuçlara göre grubun yeni futbol falına hep beraber bakalım.

SAPANCA KOLTUĞU GERİ ALDI

Sapanca Gençlik evinde Kocaali Sahil’i farklı yendi. Bu galibiyet Yeşil Beyazlı ekibi grubun yeni lideri yaptı. Sapanca Atatürk Stadı’nda Sapanca Gençlik düşmemek adına mücadele veren rakibi Kocaali Sahilspor önünde sonuca dört golle giderken gol perdesini Üsame açtı, İshak Topçu ilk yarı sonucunu belirleyen golü attı. İkinci yarıda Sapanca Gençlik İshak Topçu ve Ardayla sonucu 4-0’a taşıyıp Dereköy’ün berabere kaldığı haftanın sonunda soyunma odasına lider olarak gitti.

DEREKÖY BİR PUANI ZOR KURTARDI

Erenler Atatürk Stadı’na lider olarak gelen Hendek Dereköy evine ikinci olarak dönerken bir puanı zor kurtardı. Erenler’de ilk yarıda iki gol ve de iki kırmızı kart vardı. 5. dakikada Uğur attı Dereköy öne geçti. 35’de Penaltıdan Cihan attı skor 2-0 oldu. Ancak bu penaltı golü esnasında Demirspor kalecisi Tolga ve penaltıyı atan Cihan arasındaki gerginlikten iki oyuncuya kırmızı çıktı. O dakikadan sonra Demirspor’da kaleye Anıl geçti. İkinci yarıda Mithat’ın penaltı golü Demirspor’u ateşledi. Fark bire düştükten kısa süre sonra Yusuf attı maç 2-2 taşındı. Bu gollerle maçı alma iştahı artan Demirspor Enesle öne geçti. Hendek Dereköy’ün yenilgiden kurtulma gayreti 90+3’de Uğurla karşılığını bulunca taraflar sahadan birer puanla ayrıldılar. Ligin ilk yarısında Hendek’te oynanan maçta da Hendek Dereköy 1-1 uzatmada bulmuştu.

AKYAZI GEYVE’Yİ GEÇTİ

Süper Amatör Lig A Grubu’nda haftanın en önemli doksan dakikası Geyve’de oynandı. 35 puanlı Geyvespor ile 34 puanlı As Akyazıspor’un ilk üçün hikayesinin yeniden yazılabileceği maçta kazanan konuk takım As Akyazıspor oldu. Ligin ikinci yarısında içerde dışarıda iyi sonuçlar alamayan Geyvespor önünde As Akyazıspor Emre ve Oğuzhan’ın golleriyle maçı 2-1 kazanıp 37 puanla üçüncülüğü ele geçirdi. Geyvespor 35 puanda kalarak ilk üç iddiasını çok zora soktu.

YALI KOVALIYOR

Grubun ilk üç iddiası matematiksel olarak halen var olan Karasu Yalıspor, Sapanca yenilgisinden sonra çıktığı deplasman yolculuğunda düşme hattında olan Aşağı Kirazcaspor’u zor da olsa 2-1 yenmeyi başardı ve ilk üç hayalini diri tuttu. Arifiye’de çekişmeli gecen mücadelede ilk golü ev sahibi Aşağı Kirazca Serhatla buldu. Karasu Yalı bu gole Nurman ile karşılık verdi. Devre karşılıklı ataklarla, karşılıklı atılan gollerle 1-1 bitti. İkinci yarıda Karasu yalının eline geçen oyunun kontrolünden Ömer Faruk Civelek’in golü çıktı ve Karasu Yalıspor zorlandığı mücadelenin içinden üç puanı 2-1 Karasu’ya bir umut olarak taşıdı.

SÖĞÜTLÜ’DE MAÇ BİTMEDİ

Küme düşme hattının nabzını tutacak olan maçta Söğütlü Alaağaçspor önünde evinde 3-1 galipken karşılaşma 83. dakikada hakem tarafından tatil edildi. Alaağaçspor’dan beş oyuncu Mehmet Akıncık’tan peş peşe kırmızı görünce, kurallar gereği bir takım 7’den aşağı düştüğü için maç tatil oldu. Karşılaşma noktalandığı anda önde olan Söğütlüspor’un gollerini Salih, Hüseyin ve Abdullah kaydetmişti. Alaağaçspor’un tek golünde ise Polat’ın imzası vardı.

HARBİŞ VE ALAAĞAÇSPOR

Süper Amatör Lig A Grubu’nda bitime dört hafta kala ligden çekilen Harbiş ile Alaağaçspor düştü. Şimdi gözler düşecek üçüncü takıma çevrildi. Bunun için Kocaali Sahil, Aşağı Kirazca ve Demirspor öncelikli adaylar. Harbiş proje takımı olarak çok yoksul kalırken, Alaağaçspor da sezon başı çöken binayı tamir etmek adına ikinci bir futbol binası tahsis etmeye kalktı ama tutmadı. Söğütlü önünde sadece üç puan değil kadro derinliğinden birde beş oyuncu kırmızı gördü. Bu saatten sonra onların gücü bu kaostan çıkmaya yetmez. Üst sıralara gelince Hendek Dereköy Erenler’de iyi başladı ama iyi bitiremedi. Demirspor karşısında iki farkı koruyamayıp geriye düştükleri maçtan bir puanı uzatmada kurtardılar. Bu sonuçla ellerindeki liderlik Sapanca’ya uçtu. Sapanca Gençlik Kocaali’yi rahat yendiler ve alışkın oldukları liderliğe geri döndü. Bu grupta Play-off için Sapanca ve Hendek Dereköy ilk üç içinden iki bilete ambargo koydu. Bu grupta diğer bilet için Geyve’yi deplasmanda yenen As Akyazıspor devreye girdi. Geyvespor ikinci yarıda hovardaca puanlar dağıtınca çok yaklaştığı Play-off hayalinden bayağı uzaklaştı. Şimdi ipler bu yarışta As Akyazı’nın elinde. Yalı-Geyve, As Akyazı Yalı maçları bu grubun ilk üçe aday takımın ismini bize sunabilir.  Bu arada Geyvespor’un işi diğer iki takıma göre daha zor. Çünkü Geyvespor’un önünde bu hafta önce Dereköyle deplasmanda oynayacağı maç var. Nazım AKTÜRK

GEÇEN HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

Sapanca Gençlik-K. Sahil: 4-0

Demir- H. Dereköy: 3-3

Geyve-As Akyazı: 1-2

A. Kirazca–K. Yalı: 1-2

Söğütlü-Alaağaç (83. Dakikada Söğütlü 3-1 öndeyken tatil)

Harmanlık-Harbiş: 3-0 (Hükmen)

BU HAFTANIN PROGRAMI

Hendek Dereköy-Geyvespor

As Akyazıspor-Söğütlüspor

Harmanlıkspor-Demirspor

Alaağaç-Sapanca

K. Sahil-Aşağı Kirazca

Editör: TE Bilişim