200 güreşçi Cumhuriyet Bayramı anısına mindere çıkacak

Cumhuriyetin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında, Avrupa şampiyonu milli güreşçi Kamil Özdağ’ın adını taşıyan serbest güreş turnuvası düzenlenecek.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek turnuva, 25 Ekim Pazar günü saat 11.00’de Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Cevat Ayhan Spor Salonu’nda başlayacak. Organizasyonda 6 şehirden 12 kulüp ve toplam 200 sporcu mücadele edecek.

GENÇ GÜREŞÇİLER MADALYA İÇİN

Ata sporu güreşi yaşatmak ve genç yeteneklerin spora kazandırılmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen turnuvada, farklı yaş ve sıklet gruplarındaki sporcular madalya elde etmek için mindere çıkacak. Gün boyunca devam edecek müsabakalarda genç güreşçiler kıyasıya mücadele edecek.

BAŞKAN SOYKAN’DAN DAVET

Akyazı Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek turnuva öncesinde Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, tüm vatandaşları organizasyonu izlemeye davet etti.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek güreş turnuvasının, genç sporcuların yeteneklerini sergilemelerine ve güreş sporunun tanıtılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Aky Güreş2

Muhabir: YUSUF CİNAL