CHP’den istifa eden ve AKP'ye geçeceğini açıklayan ancak Meral Akşener’in isteği üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından isminin üstü çizildiği iddia edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'14 AĞUSTOS’TA BİR KATILIM OLABİLECEĞİ KONUŞULDU’

Dikbayır, “AKP Konya Milletvekili Ünal Karaman benimle görüşerek sayın Cumhurbaşkanının bir davetinin olduğunu ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede kendisi AKP'ye katılmam yönündeki düşüncesini ve davetini ifade etti. Ben de kendisine ‘Bu benim tek başıma ve bir anda verebileceğim bir karar değil sayın Cumhurbaşkanım’ dedim. Ailemle konuşmam gerektiğini, yıllardır yol yürüdüğüm yol arkadaşlarım ve ekibimle istişare etmem gerektiğini ifade ettim. Karşılıklı değerlendirmelerin olumlu olması halinde 14 Ağustos’ta bir katılım olabileceği konuşuldu” dedi.

‘AKP’YE KATILMAMA İTİRAZ ETTİĞİ’

Dikbayır, “Daha önce siyaset yaptığım bir siyasi partinin genel başkanının sayın Cumhurbaşkanı ile görüşerek benim AKP’ye katılmama itiraz ettiği ve bu nedenle sürecin sonra erdiğine yönelik bazı bilgiler bana da ulaştı” dedi.

AKŞENER PARTİDEN UZAKLAŞTIRDI

14 Mayıs 2023 seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili seçilen ve Meclis'e giren Ümit Dikbayır, bir süre sonra dönemin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından partiden uzaklaştırılmış ve bir süre sonra CHP'ye geçmişti.

AKP'YE GEÇEĞİ İDDİALARINI DOĞRULAMIŞTI

Mahkemenin 'mutlak butlan' kararının ardından Özgür Özel'e desteğini açıklayan ve CHP'den istifa eden Dikbayır, Sözcü TV programcısı Serap Belovacıklı'ya yaptığı açıklamada 14 Ağustos'ta AKP'ye geçeceği iddialarını doğrulamıştı.

Muhabir: Haber Merkezi