Siyaset dünyamız haftalardır allak bullak. İnternette ortalığa saçılan videolar, bir değil, bin Siyaset- Hak Hukuk-Adalet skandalı yaratacak gibi?

     Ki, Dış Dünya da Türkiye’ye odaklanmış. Siyaset bu günleri zor aşabilir?

   O Gündemi saptırmak amacıyla mı bilemem? Halka, Hükümet ve Kamu’dan bir dolu müjde üflemeleri de başlayıverdi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da bilmem öyle bir telaşla mı müjdeler vermiş? Bu kez Doğu Akdeniz’den petrol buluyoruz müjdesi üflendi?

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı,” Haziranı bekleyin! Doğu Akdeniz’de açtığımız bazı kuyularda gaz EMARELERİ var.    

   SAKARYA GAZ SAHASI oldukça büyük. Haziran ayını bekleyelim.” demiş. Açıklama, temkin içerse de; medya,” Müjde “ gündemi şişirmiş.

    Hani 8-10 Ay önce en tepeden bile,” Karadeniz Filyos’ta çok zengin petrol yatakları bulduk! Araştırma gemilerimiz araştırmalara hızla devam ediyor.

   Sonuç aldığımızda, petrol ithal eden ülke olmaktan kurtulacağız!” gibisinden, umut üfürmeleri yapılmıştı.

    Az zaman sonra tıss, O üflemeler bitti. Petrol müjdesi, gündemi epey değiştirmiş, galiba siyasi işlevini de iyi yapmıştı?

   Şu gün, ülkenin siyasi gündemi daha büyük başka fırtınalar yaşıyor. Fırtına öyle büyük ki; üfleyen de, üflenen de hiç kolay atlatır gibi değil?

   Siyaset, halkının hiç de saf ve bön olmadığını bilir. Halk yanılmaz, şaşırtır.

   Siyaset şunu da iyi bilir,” Bir mahallede raconu kesen en çok 8-10 kişidir. Maç seyircisi 25 bindir, ama tribünü-taraftarı yöneten 3-5 amigodur.

   Köy de 3-5 aile; kasabada 8-10 aile her işin raconunun dümenindedir.

    Şehir, Büyükşehir de hiç farklı değil. Toplum hayatımızı belirleyen bir avuç yönetendir. ONLAR HALİ GÖRMÜŞTÜR. Seçime git, Ülkenin halini sen de gör!

    Türkiye zor, öyle böyle de değil, çok zor günler eşiğinde. Yine de, kimi güçler var olan Yönetme Erki’ni paylaşmak için sanki gırtlak gırtlağa?

    Halk ne derdinde? Halk; hayatta kalma, ekmeğini kazanma, evinin-çoluk çocuğunun geleceğini kurma derdinde!

   Piyonlar da, 20 yıl geçmiş, hala ortalık güllük gülistanlıkmış gibi, bir dolu gelecek müjdeleri, iyimserlik pompalama uyutmacaları icat ederler?

   Kimi köşe yazarları gerçekçi yorumlarla uyarıyor. Ama, Yönetenler, ülkeyi zor günlere götürmede kararlı. Onlar göremezse, sorumluluk Halk oyu’ndadır.

  Ülke ne zaman çıkmaza girse, bir kısım Siyaset Medyası müjdeler uydurmaya başlar. 20 Yıldır ne petrol-zenginlik müjdeleri dinledik; kaç şişe, ne bulduk?

     Dünyanın en büyük havaalanını, en uzun köprüsünü, deniz altı metrosunu; YHT Demiryolunu, Karayolunu yaptık. Borcu onları kullanmayan Halk ödüyor!

   RUS’a, kucak dolusu dövizi peşin ödeyerek; Hava Savunma Füzeleri aldık. Amerikalıya doları peşin ödedik F.35 Savaş Uçakları aldık… Aldık mı?

   Alamadık; İkisi de yok ortada. Peşin ödenen dövizler de geri verilmedi. İsrail’le ortak F.35 savaş uçağı projemiz vardı, n’oldu?

    Yahu, Salgın var, Halk can derdinde. Aşı yok Aşı… Aşı getirilse, Sağlık çalışanları 1 ayda tüm halkı aşılar! Hem de, şu eksik Sağlık Kadromuzla: -)

    Salgına karşın, en küçük gevşemede niye sokaklarımız tıklım tıklım? İş yok İŞ… İşi olmayan Sakarya halkı sokaklarda çıkışı arıyor!

    Siyaset, HEMEN ŞU GÜN,” TCBMM: -) - YASAMA YÜRÜTME-BAĞIMSIZ YARGI DEVLETİ!” demeli! Çözüm; Güvenilir Siyaset Dünyasında.