Büyükşehir’in SASKİ’sinin, yaklaşık 30-35 yıldır yaptığı işleri ilgiyle izlerim. Çünkü, Yüksek Diplomalı(?) görünseler de, liyakatsiz yönetenler çok büyük ve telafisi imkansız kayıplar yaşatır.

Sapanca Gölü dünyanın içilebilir en kaliteli sularından birisi. Hepimiz, ” Biz gençliğimizde GÖL’de yüzerken O Suyu kana kana içerdik.” diye de anlatırız.

Şu gün Sapanca Gölü’nü ölmeye götüren de biziz. Çünkü, Seçtiğimiz Yönetenler GÖL’e ihanet ediyorsa, hata Yönetenleri Seçenlerdedir!

Sapanca Gölü, sadece şu COVİD salgınının başladığı son 1,5 yılı aşkın süreçte, 15-25 metre iskelelerle doldu mu?

Son 8-10 yıla kadar gölün güney sahilinde, bir iki restoran, çay bahçesi vardı. Şimdi tüm Sahil Bungalov Turizmi oldu. Yakında tek sandalye koyulamayacak?

Hadi SASKİ,” Sapanca Gölü İçme Su Kaynağımızı gözümüz gibi koruyoruz.” desin. Aslında Göl çevresinin tamamı böyledir? Para keserek kirletiliyor!

Günümüzde sorulamaz,” Devlet sırrı!” denilebilir. Belki de soran sorgulanır?

Haa!! “ Özel hayatın gizliliği.” de olabilir.,” Ama;

Acaba şunu sorsam ne denilir;” 17 Ağustos 1999 günü geldiğimde; yanlış hatırlamıyorsam, Sapanca Kırkpınar Köyü’nde şu günkü kanalizasyon vardı. Ya da, 2-3 yıl sonra yapılmıştı?

Eee, O günün nüfusu bugün 5’ katladı. O gün burada var olan imar da 8-10’a katladı. Ama, yıllık KANALİZASYON 1 metre bile büyütülmedi: -(

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle yapılan Göl Kolektörü de, yıllarca süren hatalı yapımlarla ve ilave paralarla bitiril(e)meden, bitirildi.

Bugün, başta SASKİ, hiç kimse Sakarya halkına, beş on kat artan WC ve Pis su atıklarının Göl’e karışmadığını anlatmasın! Amcam,” İçilir!” der, içmem!

Sapanca Gölü ve İçme-Sulama Suyu sıkıntısına; neden bugün yine döndüm?

SASKİ’nin 2021 yılında yaptığı,” Kaliteli İçme Suyu için Akyazı, Geyve, Pamukova, Karasu, Kocaali, Hendek, Taraklı, Serdivan ilçelerinde 14 Yer altı Derin Sondaj Kuyusu açılacak.” açıklaması google’da hala duruyor.

“ Sondaj Kuyusu Açma ihalesine 300-400 bin TL arasında 8 teklif verildi.” Haberi de google’da var. Sondajlarda fışkıran suların görüntüleri de var.

Tüylerim diken diken; her yıl Sakarya’da sellere yol açan akarsularımız, su kaynaklarımız nerede? Sapanca Gölü’nü gözü gibi koruyan siyasiler nerede?

Sadece son 20 yılda İçme Suyu Sapanca Gölü’ne neden trilyonlarca lira para harcandı? Sakarya’ya İçme Suyu sağlayacak AKÇAY Barajı’na n’oldu?

“ Ticari sır, Özel hayatın gizliliği?” filan değilse;” AKÇAY BARAJI Su topluyor; yakında şehre oradan su vermeye başlıyoruz!” açıklamasının cevabı n’oldu?

Onca Akarsu, Göl; Barajlar tüketildiyse;” nereye böyle?” deme zamanları mı?

Bunca su fabrikalarına kim-kimler izin verdi? Son birkaç yılda; birçoğunun 2 misli büyümesine kim-kimler izin verdi? Allah’tan korkarım;

Sakarya Nehri, İstanbul’a bile su taşınacak MUDURNU, Kocaeli ve Sakarya’nın yüzlerce yıllık İçme Suyu Sapanca Gölü nerelere sürüklendi?

Yahu, yakın çok yakın yıllara kadar, şu birkaç yıl önce; Akyazı-Karapürçek-Hendek sel suları ile felaket yaşamadı mı? Sapanca da sel yaşamadı mı?

Yerin üstünü; dağlardaki ormanları kesip, imarlarla yok ettik, suyu bitirdik. Dereleri-eşsiz su kaynaklarını su fabrikalarına sattık, satıyoruz.

Şimdi, tüm bu işlere izin veren ve alanlar, yerin altını kurutmanın peşine düşmüşse;” İçme suları tükeniyor!” LAFI, TİMSAH GÖZYAŞI GİBİ MİDİR?