Süper lig A grubunda ilk yarıyı Karasuspor namağlup, hep kazanan takım olarak lider kapadı. Sarı kırmızılı ekibin tarihinde bu ilk yarı performansı daha önce hiç yaşanmamış. Bir ilk olarak değerlendirme içine alalım ama fazla büyütmeyelim. İyi para harcayarak iyi takım kurma alışkanlığı olan Karasuspor hiç kaybetmeden hep kazanarak bir ilk yarı yaşadı ama grubun futbol kalitesi, takımlar arasındaki aşırı güç dengesizliği bizi futbol adına mutlu etmedi.

Hep iddia kulvarında gezen, BAL’a gidip gelmekten yorulmayan Serdivanspor bile küçülmeye giderken, bir kaç tehlikeli sonuçtan sonra kadrosuna ilk yarı biterken iki golcü transferi yapan sarı siyahlı ekibin Karasuspor’dan sonra grubun izlenirliliği olan takım olması dışında dişe dokunur bir başka iddialı takım ismi vermek çok zor.

Yıllardır hep yukarılarda görmeye alıştığımız Kırkpınarspor’un eski havasında olmadığı grupta iki köy takımı olan Bekirpaşa ile Kışlaçay’ın ilk üçü kovalayan takım olmasını küçümsemeyiz ama yadırgarız. Neden mi?

Kırkpınar gibi, Söğütlü gibi, Harmanlık gibi takımların futbol evinden iddialı futbol kıvılcımı etrafa yayılmıyorsa, orada durup düşünmek gerek. Harmanlık hep gençliğe sığınarak olası başarısızlıkların üstünü gençlik ilacı ile örtemez. Artık yeşil siyah futbol evinden de iddialı hamlelerin ayak sesleri sahalara yayılmalı.

Kısacası Süper lig A grubunda ki futbol hikayesini yazmaya kalksak gelecek adına ileriye dönük düşüncelerin içini olumlu sözlerle doldurmak çok zor. Yukarıda dört takım, orta sıralarda iki takım, düşme hattında beş takımın resmi ikinci yarıya taşınırken, biz bu grupta ilk yarıda Bekirpaşa’nın Serdivan’ı yenmesinden başka bir sonuç için “neler oluyor burada?” diyebileceğimiz bir ilk yarı heyecanına, Karasu-Harmanlık, Kırkpınar-Karasu maçlarının dışında bir başka maça tanık olmadık. Lig’e kendi yağıyla kavrularak giren, küçülen Söğütlü’nün sonradan açılarak düşme hattının üstüne çıkmasına da ufak bir heyecan notu da düşerek bu grubun futbol hikayesinin ilk yarı karnesinin üzerini örtelimde birde playof için kim ne yapar ona bakalım da bu işin üstünü ondan sonra örtelim. Karasuspor ilk üç biletinin bir numaralı, Serdivan iki numaralı sahibi olur. Bu sıralamadan biz süpriz beklemiyoruz. Üçüncü takım konusunda Bekirpaşa, Kışlaçay aynı puanla ikinci yarıya başlayacaklar. Bana göre Kışlaçay’ın oyuncu grubu Bekirpaşa’dan daha iyi. Onları bu bakış açısıyla bir adım önde görsemde bu iki takımı 4 puan geriden takip eden Kırkpınarspor eğer paraya kıyıp kadrosuna yeni isimler katarsa bu iki takımın peşinden ilk üç için koşabilecek üçüncü takım olur.

NOT ; Süper Lig B Grubu ilk yarı değerlendirmesi haftaya karşınızda olacak