Hasat döneminin kapıya dayanmasıyla birlikte Sakarya genelinde tüccar ve üretici arasındaki fiyat takibi hız kazandı.

Güncel verilere göre serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık brüt 160 TL, yapılan kesintilerin ardından ise net 155 TL üzerinden işlem görüyor. Piyasa uzmanları; önümüzdeki günlerde fiyatların ihracat talebi, rekolte akışı ve rekolte dengesine bağlı olarak şekilleneceğine dikkat çekiyor.

İlçelere Göre İşçi Yevmiyeleri Açıklandı
Fiyat hareketliliğinin yanı sıra bahçeye girecek işçilerin günlük ücretleri de netleşti. Sakarya Ziraat Odaları tarafından alınan tavsiye kararına göre 2026 yılı fındık işçisi günlük yevmiyeleri şu şekilde belirlendi:
-
Karasu ve Kocaali İlçeleri: 1.600 TL
-
Diğer Tüm İlçeler: 1.750 TL

Rekolte Tahmini 89 Bin Tonu Aştı
Sakarya İl Fındık Rekolte Komisyonu’nun sahadaki detaylı incelemeleri sonucunda, kentin 2026 yılı fındık rekolte tahmini 89 bin 261 ton olarak duyuruldu.
Rekolte tahmininin açıklanması ve toplanma sürecinin başlamasıyla birlikte üreticilerin gözü kulağı serbest piyasadaki yeni gelişmelere ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) piyasayı yönlendirecek olası kararlarına çevrildi.





