Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO), önümüzdeki birkaç yıl içinde kripto para birimi düzenlemelerinin eksikliğini ele alarak sektörü yönetmek için çerçevesini yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yönergelere göre, IOSCO'nun Yönetim Kurulu düzeyindeki Fintech Görev Gücü (FTF) tarafından hazırlanan çerçeve, Kripto ve Dijital Varlıklara (CDA) ve merkezi olmayan finansa ( DeFi ) odaklanan iki iş akışına odaklanacak.

Her iş akışı, 2023'ün sonuna kadar politika önerileri içeren bir rapor yayınlamayı planlıyor.

Bu yılın başlarında kurulan görev gücüne göre, bu yıl tanık olunan yatırımcı kayıpları, piyasadaki düzenlemelerin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle FTF, yatırımcıları korumaya ve piyasa bütünlüğüne yanıt vermeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

IOSCO Başkanı ve CEO'su Ashley Alder, “IOSCO'nun iddialı yol haritası, düzenleyicilerin hızla gelişen, karmaşık ve şeffaf olmayan bir kripto varlık ekosisteminden kaynaklanan önemli riskleri ele alırken inovasyonun toplumsal faydalarını korumak için ihtiyaç duyduğu küresel politikaları sunacak” dedi.

Grup ayrıca kripto para birimlerinin sınır ötesi yapısını göz önünde bulundurarak finansal istikrara yönelik olası riskler gibi unsurlar üzerinde Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ile işbirliği yapıyor. İşbirliği aynı zamanda hem küresel hem de bölgesel düzeyde bilgi alışverişini de içerecek.

IOSCO Başkanı ve CEO'su Ashley Alder, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

“Kripto varlıklarının ve pazarlarının sınır ötesi doğası, tutarlı ve koordineli düzenleyici eylemi desteklemek için sağlam bir dizi politika tavsiyesi gerektiriyor. FTF başkanı Tuang Lee Lim, IOSCO Fintech Görev Gücü, çalışmalarını yürütürken, piyasa bütünlüğü ve yatırımcı korumasının öncelikli alanlarını ve bunların finansal istikrar üzerindeki etkilerini ele almak için diğer uluslararası kuruluşlarla yakın işbirliği yapacak”

Kaynak: f5haber