Son zamanlarda akıllı telefon fiyatlarının arttığını söyleyebiliriz. Çip krizi, salgın gibi durumlardan dolayı teknolojik cihazların fiyat artsa da ülkemizde dolar kurunun yükselmesi de en büyük etkenlerden biri oldu. Normal şartlarda piyasada 3000 TL'ye orta segment bir telefon alabiliyorken, artık en ucuz giriş segment bir telefon bile 5000 TL'lere kadar dayanmış durumda. Fakat dev markaların piyasadaki pazar payını incelediğimizde, giriş ve orta segment telefonların ülkemizde daha çok tercih edildiğini görmekteyiz.

Biz de bu videoda sizin için, hala güncelliğini koruyan ve giriş segment olarak karşımıza çıkan piyasanın en ucuz telefonlarını seçtik. Bu modellerin fiyatlarının değişebileceğini, videoyu çektiğimiz tarihteki fiyatları belirttiğimizi de hatırlatalım. İşte videomuz.

Listeyi genel olarak değerlendirdiğimizde, söz konusu modellerin 2020 ve 2021 yıllarında çıktığını görmekteyiz. Her ne kadar 2022 yılında da piyasaya sürülen giriş segment akıllı telefon olsa da, artık en ucuz olarak tabir edebileceğimiz modellerin dahi 4000 TL'den başladığını görmekteyiz. Bu yüzden 2000 TL civarında 0 telefon almak istiyorsanız, bu listedeki modellerden başka model bulamayacağınızı ve 2020-2021 yılında çıkan modelleri satın alabileceğinizi de belirtelim. Eğer sizin de bu listedeki cihazlara eklemek istediğiniz model varsa, yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın, biz de söz konusu modeller hakkında sizler ile düşüncelerimizi paylaşalım.

Kaynak: f5haber