OECD ülkeleri arasında ve Dünya ortalamasına göre işsizlik rekoru bizde.

Genç işsizliğin en düşük olduğu ülkeler de iktidarın bizi kıskandığını iddia ettiği ülkeler.

Yine Dünyada ‘NEET’ diye tanımlanan ‘evde oturan gençler’ sorununu en ağır yaşayan ülkelerin başında geliyoruz.

Evde oturan gençler oranı Avrupa Birliği’nde yüzde 13, Türkiye’de ise yüzde 30...

Bütün bunların sebebi mazisi iki yıllık Pandemi süreci değil, biz daha öncele de böyleydik.

Ve sebep nüfus fazlalığımız falan da değil, Türkiye nüfusun üç katını daha rahatlıkla besleyebilecek, istihdam yaratabilecek seviyede ki Cumhurbaşkanı sürekli en az ‘üç çocuk” tavsiyesi yapıyor.

Peki, bırakın üç katını, Türkiye mevcuduna niye bakamıyor, neden istihdam yaratamıyor ve neden genç işsizlik bu kadar yüksek? Bazı iktidar yanlılarının dediği gibi ‘iş mi beğenmiyorlar” da evde oturuyorlar? Tembel oldukları için mi evde oturup ebeveynlerine muhtaç bir halde yaşıyorlar?

Elbette ki değil. Biz, önce imkan ve fırsat sonra da liyakat konusunda eksiğiz…

En büyük derdimiz de ülkemizde, insanların yeteneklerine, kapasitelerine göre ilerlemesini ve yükselmesini sağlayan liyakat sistemi yerine, eş dost akrabanın, siyasi ve ideolojik yandaşın ilerlemesini ve yükselmesini sağlayan “Nepotizm”min uygulanıyor olması…

İşte o “Nepotizm” yüzünden, torpilli gençler bir hatta birkaç yerden maaş alabilecekleri işler dahi bulurken, bizim çocuklar evde oturuyorlar.

Bu, birkaç maaş konusunu biraz somutlandıralım;

CHP Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve yardımcısının maaşlarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Arık, "Fahrettin Poyraz, genel müdürlük dahil 10 yerde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Bu 10 yerden de yönetim kurulu başkanlığı maaşı alıyor. Çiftçi Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gırtlağına kadar borçlanmışken, traktörünü satarken, bu sorunları çözmesi gereken kişinin 10 yerden maaş alması, yönetim kurulu başkanı olması vicdani midir, ahlaki midir" diye sordu.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin nasıl bir arpalık olduğunu gösteren en güzel örneklerden birisinin de Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa'nın durumu olduğunu ifade eden Çetin Arık’ın, “Çiftçimiz açken, esnafımız açken, evine ekmek götüremezken, bu kişilerin bir değil, iki değil, 3 değil 5-10 maaş almasının ne kadar vicdani, ne kadar ahlaki olduğunu milletimizin vicdanına soruyor ve onlara havale ediyorum" sözlerine katılmamak mümkün değil…

İddialara göre, Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü, GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, TAREKSAV Yönetim Kurulu Başkanı, Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı, Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı, Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı, GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti eski milletvekili olarak emeklilik maaşı alıyor.

Tam 11 maaş…

Ve bir başkası, AK Parti Bilecik eski Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa, TBMM'de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü.

Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi.

2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Yani, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı, TAREKSAV Yönetim Kurulu Üyesi, Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla 5 yerden maaş alıyor…

2 AKP’li, 16 koltuk dolduruyor ve 16 maaş götürüyor yani…

Gerisini benim midem kaldırmıyor, yorum sizlerin…