Evet. Atam sana şikayetim var. Her yılın 19 Mayıs günü, yıl 1919 diyoruz. Ve bayatlamış sözlerle seni övüyoruz. Sen övünmeyi, döğünmeyi, avunmayı onaylamayan birisin. Ancak bizler, yaptıklarınızı ve yapacaklarınızı anlamış değiliz…

       ***

  • Yerimizde saymayı sürdürüyoruz. Uygar uluslar düzeyinde değil, çok gerilerdeyiz. Sizin dilinizle, muassır medeniyetler  yolunda ilerlemek istiyoruz, ama yolumuzu unuttuk.
  • Avunmayı, gelenek haline getirmişiz. Teknolojik alanda hiçbir eserimiz yok.
  • Atatürk ismini; caddelere, okullara ve tesislere vermişiz ama uzay kapsülünden haberimiz yok.
  • Yetenekli beyinlere, çalışma ve araştırma ortamı hazırlayamadık. Bilim kuruluşlarını, yobaz, gerici ve cemaatçilerle doldurduk. Gençlerimiz araştırma merkezi yerine kahvelerde sabahlıyor.
  • 10 Kasımlarda sahte ağlamalarla sizin ruhunuza fatiha okuyoruz. Neredeyse Müslüman değil, şahsınıza dini duygularını kaybetmiş diyeceğiz.
  • Aslında Hz. Muhammed’le birçok konuda örtüşen, Vatan İçin Feda Olan  bir Müslümansın.

***

  Cumhuriyetin kurucu lideri olarak demokrasi yolunu açmıştın. Her alanda adımlar attın. Attığın her adım, yenilikler yolunun başlangıcı idi. Alınan yolu, geri adımlarla, tavizlerle, ihmal ve suistimallerle terse çevirdik. Geri geri geldik(!)

        ***

   Kurduğun meclisin; emsali görülmemiş bir KURTULUŞ SAVAŞI HAREKATI’nı yönettiğini çabuk unuttuk. Halka eğilmek varken; itişen, kakışan, kavga yapan hallere geldik.

        ***

   Köylü Türkün Efendisidir vecizesi lafta kaldı. TARIMSAL-KIRSAL KALKINMA sağlanamadı. Üstelik bir tarım ülkesi olarak tarım ürünlerini ve hayvansal gıdaları İTHAL EDEN ÜLKE olduk.

 Köylerde bolluk yok. Ellerinde TARIM EKİPMANLARI olanlar, hacizli ve aciz durumdalar. Gübre fiyatları onların bellerini büktü.

         ***

 Atam hep olumsuz tablolar çizdim. Bizleri anla. AĞLAMADIK, AĞLAMIYORUZ, AĞLAMAYACAĞIZ. Hayatta En Gerçekçi Yol Gösterici Bilimdir Fendir diyoruz. Senden aldık biz bu atasözünü. Şikayetlerimiz var ama umutlarımız bitmedi. Yeniden umutlandık.

         ***

 KURTULUŞ SAVAŞI EFSANESİ LİDERİ’nin izleri; bize yetecektir. Gerçekçi yolun izleri izlenerek, yeni yollar bulunur. Senin yolunu izleme sözümüz bakidir…

         ***

 Seni anlayanlar, seni anlatmaya devam edecekler. Gençliğe verdiğin değer ve emanetler; zorlanmış, horlanmış ama yok olmamıştır. Vatan hepimizin, yol hepimizin, hedefler hepimizin…

VATAN YOLUNDA YÜRÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ ! …

                                                                                                                                Doç. Dr. Muzaffer TOSUN

                                                                                                                                                                      0530 600 96 06