Merhaba, umarım bu haftamız geçen haftadan daha iyi olur…

Geçen haftaki mektubu sonlandırırken, Kırkpınardaki teleferik nöbetinden söz etmiş, “üzücü olayların yaşanmasından endişe duyuyorum. Eminim ki aynı endişeyi kenti yönetenler de duyuyordur ve bir önlem düşünüyordur” demiştim.

O endişeler ne yazık ki gerçekleşti, yaşandı. Halk ile güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Fenalaşanlar, kabalalığın içinde sıkışıp kalan yaşlılar, kadınlar oldu. Nöbet alanında yakılan ateşe düşenler, yaralananlar vardı. Daha da vahimi halka silah gösterip, kullandıkları aracı halkın üzerin sürenler oldu. Gerekli yerlere şikayetler yapıldı, gözaltına alındılar ama savcılığa bile çıkarılmadan serbest kaldılar.

Hazretler, biz öyle bir şey yapmadık demiş.

Kabak, KIRÇEVin daveti üzerine basın açıklamasına destek için bölgeye giden gençlerin başına patladı. 7si TİP üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Neyle suçlandıklarını polis merkezinde değil, kendilerine servis edilen bilgileri haberleştiren bir siteden öğrendiler. Başlık, Kırkpınar’ı Gezi Parkı’na çevirmek isteyenlere Emniyet Engeli” idi.

AKP İl Başkanı Yunus Tever de, ertesi gün benzer şeyler söyledi ama Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Koçlunun açıklamasıyla bunların bir hükmü kalmadı. Koçlu, 17 yıl üyesi olduğu AKPden istifa ederken, partinin Sakarya ve Sapanca yöneticilerini halkına zulüm etmekle suçladı.

Bir sonraki gün KRT Kültür TVnin canlı yayınında konuşan Kırkpınarlılar , olaylarda orantısız güç kullanımından söz ettiler ve AKPyi halka şikayet ettiler.

Dedelerinin ortak kullanım için hibe ettiği alanda çıkarılan Kırkpınarlılar direnmeyi sürdürüyor. Çadırlarını, şantiye kurulacak alanın hemen yanına taşıyan Hasanpaşa halkı, haklılığını anlatmaya devam ediyor ve destek bekliyorlar.

Konu önemli diye Kırkpınar ile başladık.
Bizden haberlere gelince; bugün 16 yaşından gün almaya başladık. Sakaryadan, haklıdan ve halktan yana taraf olan yayın çizgimizi, bundan sonra da devam ettireceğiz.
Okurlarımızdan dileğimiz, desteklerini artırarak sürdürmeleri…
Her gün bayiden bir gazete almanız bizim için en büyük destek.
Daha dolu gazetelerde buluşmak üzere hoşçakalın…