Süper ligin iki grup yüzü içindeki futbol resmini masaya yatırırken A grubunun kalitesinin B grubuna göre bayağı önde olduğu hakkında bir Nazım Aktürk düşüncesini sizlerle paylaşmıştım. Yine aynı düşüncedeyim ama B grub unun zirve yarışının A grubuna göre daha kalabalık takımlardan oluştuğu gerçeği yedinci hafta ortaya çıktı.

A grubunda Kalaycıspor, Hendekspor ve Karasu Güvenspor erken havalandılar. Oysa B grubunda hiçte böyle değil. Aşağı Kirazcaspor –Serdivanspor (17) Kocaalispor ( 16) Pamukova 1968-Kırkpınarspor (15 ) puandalar. Görüldüğü gibi beş takım sırt sırta yürüyor. Çok az puan farkı , averaj üstünlüğü yedinci haftanın sıralamasına etkili olmuş.

Öyle gözüküyor ki bu beş takım içinden iki takım saf dışı olacakta,nasıl?

Mesela Aşağı Kirazca Kocaaliyi yenmiş. Pamukova 1968 krtik Serdivan ve Kırkpınar virajların alamamış. Bu maçları Pamukova yüzünde neler olur bilemeyiz de Pamukova güçlü oyunları kaybetmiş.

Serdivan Kırkpınar ve Kocaali maçlarında berabere kalmış. İlk üç yarışında bu maçların rovanşlarının içinden çıkaçak sonuçlar sıralamayı yerle bir edebilir. Geriye ne kaldıı? Serdivan-Aşağı Kirazca –Kocaali-1968 Pamukova –Kocaali,Kırkpınar-Kocaali ,Pamukova 1968-Aşağı Kirazca maçlarının sonuçları bu grubun ilk yarı sıralama resmini daha net belirleyebilir.

Bu beş takımın dışında kalanlar Alaağaçspor hariç düşme potasının içinde yüzüyorlar. Bu takımların yukarıdakilerden puan çalıp onlara cemle takacak halleri yok.