Dünkü maç gösterdi ki, Sakaryaspor- Samsunspor çekişmesi ligin 2. Devresinde de uzun haftalar devam edecek gibi. Yaklaşık 30 bin seyirci önündeki oyunda Sakaryaspor, aradaki farkı 5 puana çıkartmak isteğiyle maça başladı. Ancak 2 kez geriye düştü. Yeşil siyahlı oyuncuların kazanma azmi skoru eşitlemeye yetti.

            Samsunspor, maçın genelinde Sakaryaspor’a oranla daha az pozisyona girdi ve 2 gol buldu. Futbol, böyle bir oyun. Rakipten çok daha fazla gol şansı yakalarsın ama rakip 4 net pozisyona girer, ikisini gol yapar. 90 dakikanın genelinde daha çok orta saha mücadelesi ve didişmesiyle geçti. Ancak Sakaryaspor yakaladığı fırsatların en az 2-3 tanesini son vuruş becerisiyle tamamlasaydı puan farkı 5 olacaktı.

            Ligin ilk yarısını lider kapatan Sakaryaspor beklentileri boşa çıkarmayıp zirveye oturdu. İkinci devre daha çetin mücadeleler izlenecek. Yönetim, mali sorunları şu ana kadar iyi yönetti. Önümüzdeki periyotta sorun yaşanmadan devam edilirse tünelin sonu aydınlık olacak.

            Samsunspor, aldığım net duyumlara göre ara transferde 4 oyuncu alacak. Sakaryaspor’da yönetim- teknik heyet- futbolcu uyumu böyle devam ederse mutlu sona ulaşılacaktır.

            Zirveye çıkılmak önemli başarıdır. Ancak zirvede uzun zaman kalmak kolay değildir. Şu ana kadar bu başarılı grafikte emeği geçen herkese alkışlar…