Aylardır Yerel Seçim ve Adaylar konusundan uzak duruyorum. İstisnası,  Serdivan Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday olan Zafer Kazan’dır.

    Kazan’ın, Baro Başkanlığı sürecini yıllarca ve heyecanla izledim. “İşte bu!” dediğim Yöneten Örneği’mdir. Serdivan ve Sakarya kazanır; şu gün tek adayım.

                                                              ***

     Ancak; AK Parti yılların Genel ve Yerel İktidarı. Sakarya’da her seçimde hayret miktarda oy almaya devam ediyor. Bu Mart 2019’da pek öyle olmayacak gibi.

     Mart 2019 Belediye Seçimleri nedeniyle; Sakarya’da,AK Parti kulislerini de okuyup, izledim, bilenlerden dinledim.                         

     Ortaya zıplayan AKP Adaylarının ildeki konumlarını; adaylıklarının arkasındaki kişisel çıkar amaçlarını da görmeye çalıştım. Samimiyetle yazıyorum:

                                                                 ***

    İçinde olduğum son arkadaş gurubunda, AK Parti Adayı açıklanmazdan 2 gün önce, aday adayı olan herkesin adı geçiyordu. “ Sen ne dersin Abi?” denilince;

     5 Saniye bile düşünmeden, ağzımdan, “ AK Parti devam edecekse, bence Zeki Toçoğlu ile devam etsin!” sözü çıkıverdi.

     Cevabım şaşırtıcıydı ama, “ Evet, bizce de!” diyenler oldu. Şu anda cevabım kimileri için de sürpriz olabilir. Olsun, ben içtenliğimi böyle günde koymalıyım.

    AK Parti içinde, özellikle son 2 yıldır, Zeki Toçoğlu ile kapı arkasında büyük yarış vardı. Hatta, ayak üstü yıpratıcı dedikodular yayanlar AK Parti içindendi.   

    Bana, yüzüme, “ Abimiz hep muhaliftir. Hatta fazla muhaliftir.” diyenler, Zeki Başkanın gıyabında işi işte şu günlere getirdiler…Sonuç hiç birisine yaramadı.

     “ AK Parti’nin Sakarya Büyükşehir Başkanı Adayı Ekrem Yüce!” denildi.

                                                                     *** 

    Zeki Toçoğlu, eğer görevinde kalan tam 4 aylık sürede, şu anda sona doğru yaklaşmış 3-4 yol ve üst geçit yapımını tamamlarsa, Ekrem Yüce için şans olur.

     Kimi yatırımlar seçim sonrasına sarkarsa, Sakarya kaybeder; bu bir…” Zeki Başkan Aziz Duran’dan kötü miras aldı!” demiştim.

     Bugün,“ Zeki Başkan, Ekrem Yüce’ye; Aziz Duran’dan daha iyi bir şehir bırakacak!” derim, bu da iki. Eleştirilerim tam bir Şehirli Samimiyeti’ydi, o kadar.  

      

                                        PLANLI, PROJELİ SAKARYA !

     Hiçbir Devlet; Siyasi partilere, bir Aileye, bir Bireye, bir Zümreye bırakılamaz. Hepsi gelip geçicidir. Devlet kalıcı ve halk bütünlüğünün koruyucusudur.

    Sakarya’da; sahip olduğu tüm topraklarının (yüzölçümünün)ve var olan tüm sektörlerinin Geleceğe Planlı Yürümesi sıkça dile getiriliyor.

   Talep; Kamudan, Ticaret ve Sanayi Dünyası’ndan, tüm Tarım Oluşumlarından ve Üniversiteden gelince gerçekten heyecan vericidir.

     Siyasi Ayrımsız yürütülecek böylesi bir istek, Siyasetten karşılığını bulmak zorundadır. Ama, Sakarya’da siyasi partilerden hala pek pes ses bile yok gibi.

                                                            ***

      Siyasetin ve özelde de belediyelerin kısa-orta-uzun vadeli planlar projeler yapmak gibi bir derdi olmaz.

     Çünkü, Siyasi Partiler ve belediyeler seçildikleri kısa süreler içinde yetkilidir, sorumludur. Seçildikleri süre bittiği gün sorumlu oldukları yer açıkta kalabilir.

      Ama, Şehir vardır, Devlet bakidir. Hayat kaldığı yerden yürüyecektir. Devlet beş dakika boşlukta kalamayacak bir devamlılıktır.

                                                             ***

   Sakarya’da tüm servetleri üreten; Tarım-Orman-Hayvancılık, Ticaret ve Sanayi Dünyamız, hemen her kesim; Geleceğe Uygulanan Stratejik Planlarla yürümek istiyor.

   Hemen her kesim de, Sakarya’daki 2 Üniversite ile sürekli çalışmalar içinde. 

    Ovalar, dağlar, ormanlar, göller akarsular-bütün su kaynaklarımız akılcı planlama ile ve doğru kullanılmak zorunda. Yok edilen yerine koyulamıyor.   

    Çağın ihtiyaçları ve teknoloji çok hızlı gelişiyor. Yeni ihtiyaçlar doğduğunda; planlama olmadığından; nerede, ne kadar sürede, nasıl yapılabilirliği de karar verilmesini çıkmaza sokuyor.

    Aslında Sakarya’yı plansızlık yıllardır, hepimizi kayıplara sokan bir gerçektir.

    Son zamanlardaki, mesleki ve siyasi karar noktalarında Yöneten Yenilenmeleri acaba bir şans olabilir mi? Çok net görüyorum; Şehri Üretenler isterse olur!