Serdivan Belediye Başkan Adayı Zafer Kazan bugün saat 14.00’te Kazımpaşa’da olacakmış. Daha yeni oralardaydım; oralarda içim gider.

Çünkü; Çark Deresi ile Serdivan’ı çevreleyen tüm tepeler arasındaki doğa tek başına Koca Şehrin Yaşam Serveti’ydi. O servet hızla yok ediliyor.

Uydudan girin haritalara; Serdivan Arabacıalanı merası, eski stat tamamen boz renkli taş; gerisi de tümüyle kiremit renkli taş-bina.

Serdivan-Kazımpaşa yolunun iki yanı da artık kesintisiz taş ve kiremit.

***

Serdivan, Sakarya’nın en güzide yaşam kenti olacakken, 7-8 yılda büyük bir imar ve taşlaşma saldırısı yaşadı. Yerel Seçim O saldırıyı bitirecek son şans.

AK Parti, Serdivan olayında büyük hatalar yaptı. Serdivan’ın Serdivan’dan yönetildiğine inanmam çok zor.

Şimdi, bu gün,“ Serdivan’a 60 dönüm Millet Bahçesi yapacağız!” sözü çok önemli. Serdivan’ı şimdi O doğru sözü söyleyenler yönetseydi; Serdivanlı Orada zaten var olan Muhteşem Millet Bahçesi’ne CADDE54’ü yaptırır mıydı?

Zafer Kazan Serdivan Belediye Başkanı seçilirse;

Serdivan’ın tam ciğerine hiç kimse taş yığını CADDE54’ü dikemez! İmar cahili deyin ama, şu yanlışı ben bile Serdivan’a yaptırmazdım:

Bağlar Caddesi, baştan başa ve yan yolları ile gözdemdir. Gençliğin tercih ettiği seçkin bir kent köşesi. Gençlerin yeri, kalmam ama o yoldan geçerim.

Bağlar Caddesinin Tunatan Meydanı’na bakan ucundaki boş araziye dünya ayağa kalksa imar vermezdim. Parasını misliyle öder, alır; O Ulaşım Cinayeti gibi kavşakları yaratmazdım. Orada açılan bulvarda araziler de doluydu?

Zafer Kazan seçilirse? Serdivan’ın Çark Caddesi’nin kuzeyinde planlanan Kent Dönüşüm Rantı da bozulur. Orda oturanlar da, bölge de ihya olur!

CİHAN KOLİP’İ SOLUKSUZ OKUYOR, İZLİYORUM !

Millet İttifakı’nın İYİ Partili Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Uz. Dr. Cihan Kolip Gazetemiz Bizim Sakarya’nın konuğuydu.

Söyleşiyi gazetemizde satır satır, soluksuz okudum. Yazılarım internet sayfamızda bulunur. Sn. Kolip kadar Sakarya’yı iyi analiz eden aday olmadı.

Bugün Millet İttifakı’nın Serdivan Adayı Zafer Kazan ile Kazımpaşa’dalar.

Hadi şimdi, Cihan Kolip gibi liyakatli, çalışkan, üretken Sakaryalı Büyükşehir Adayı varken, birisi gelip benden oy istesin? İsterler, saygı da duyarım…Ama?

***

Kolip’in, Sakarya gerçeklerini, projelerini 5 gün yazsam bitmez: “ Haftanın 7 günü 24 saat çalışan insanım. Geceli gündüzlü ekip işi çalışmak bizim işimiz.

Ekip ruhuyla, şehrin ne kadar dinamik kadroları, güçleri, sivil toplum örgütleri varsa, şehri birlikte yönetmeye talibiz.

Bazıları, birlikte yapacağız der. Başa geçince başkalarının güdümüyle, bir takım menfaat çevreleriyle, başkalarının kararlarını dikte ederek iş yaparlar

Biz şehrin insanlarını ve şehri daha fazla kucaklamak, ihtiyaç sahiplerine daha fazla ulaşmak için adaylık görevini kabul ettik.” Yaşadığı hayat zaten bu!

Sayın Kolip’in anlattıklarını bu kadarla özetlemek içime sinmedi tabii.

Büyükşehir’in mevcut kadroları ve düşündüğü çalışma kadro yapısı için söyledikleri nefis. Tek kelimeyle, “ Beyin böyle, plan bozuk, kadro zayıf!”

Ülke geleceği; Tarım Arazileri ve OSB’ler için söylemleri…Ormanların imara açılıp, geleceğin yok edilmesi. Kent Meydanı, Ulaşım ve Kavşaklar için görüşü.

KOLİP’i son güne kadar izle, dinle Sakarya. Ada GARI’nı, Yenikent Hafif Raylı Sistemi’ni, % 40 daha ucuz içme-kullanma suyunu ve daha nice sorununuzu.

Zafer Kazan’ın Serdivan Adaylığı Tanıtımı’nda; CHP’lilerin Millet İttifakı’nın Büyükşehir Adayı İYİ Partili Cihan Kolip’e müthiş desteğini görmüş, yazmıştım.

Serdivan İYİ Parti Seçmeni; dilerim Sakarya ve Serdivan gerçeğini İYİ görür. Ayrımsız Sakarya hedefleri için yürünen yolda KAZAN’ın yanında olunur : -)