Önceki haftalarda bu sütunlardan yazı kadromuza iki önemli ismin katılacağını duyurmuştum. Bu isimlerden ilki, birinci sayfamızdaki anonsta da gördüğünüz gibi, Sakarya Barosu’nun bugün itibariyle önceki başkanı Zafer Kazan. 

Zafer Kazan, ülkenin içinde bulunduğu koşullara bağlı olarak hak ve özgürlüklerin alabildiğine kısıtlandığı, yargı kararlarının hiç kimseyi memnun etmediği, hak-hukuk-adalet taleplerinin yükseldiği bir dönemde, üstlendiği ağır yükün altından başarıyla kalktı. Nerede haksızlık var, ne-rede hukuksuzluk var orada ilk sesini yükselten o oldu. Sakarya’nın tüm sorunlarına duyarlı oldu. Nerede bir emek mücadelesi var oraya koştu. Nerede bir çevre sorunu var, müdahil oldu.Akyazı Bıçkıdere’den Kara-su’nun Hürriyet Mahallesi’ne, sanayi baskısı altındaki Kaynarca’ya kadar her yere yetişmeye çalıştı. Kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına, hayvanlara yapı-lan eziyete karşı ödünsüz duruş sergiledi, ekibiyle bir-likte onların savunucusu oldu. Gazilerin, şehit ailelerinin yanında yer aldı. Saymakla bitmeyecek kadar önemli iş-lere imza attı.
Her kesimin övgüyle söz ettiği, başarıyla geçen iki dönemin ardında, hafta sonunda yapılan kongrede aday olmadı. Hem üyelerinden hem de kamuoyundan ‘En azından bir dönem daha kal’ diye yapılan baskılara rağmen görevini devrederek, koltuk sevdalılarına da an-lamlı bir mesaj gönderdi.

Mücadelesine bundan sonra hukukçu olarak devam edecek olan Zafer Kazan ile aynı gazetenin sayfalarında yazıyor olmaktan büyük mutluluk duyacağım. İlk yazısı yarın yayınlanacak olan Zafer Kazan’a, BİZİM SAKARYA okurları adına da hoş geldin diyorum. Yazı kadromuza katılacak ikinci isim de kısa bir üsre sonra aramızda olacak. Bizi izlemeye devam edin.

15’İNCİ YIL
20 Ekim’de 15’inci yaşımıza bastık. Kuruluş yıllarında bazı kesimler tarafından 6 ay gibi, 1 yıl gibi ömür biçilen BİZİM SAKARYA 15’inci yılına girdi ve hedeflerini büyüterek yoluna devam ediyor. Bugüne kadar bizi des-tekleyen, yenilenen kadroya güvenerek desteklerini artıran tüm okurlarımıza, dostlarımıza yürekten teşekkürler...
Bu arada, 15’inci yaş günümüzde AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’u, SORU YAĞMURU’nda ağırladık. Bizi kırmadı, yoğun programına rağmen yarım gününü bize ayırdı. Bir teşekkür de ona borçluyuz.
Ali İhsan Yavuz’un, ilk bölümü bugün yayınlanan söyleşisini ilgiyle okuyacağınızı düşünüyorum. 

Kutlama ilanlarından bana kalan sütunun azlığı nedeniyle geçen haftayı değerlendiremeyeceğiz. 
Haftaya buluşmak üzere hoşçakalın...