Saygımız, inancımız ve güvenimiz kalmadı siz sahnedekilere.

Durmadan değişen senaryolarınızdan, biri bitip diğeri başlayan ve her biri mutsuz sonla biten kısa filmlerinizden ,belgelerinizden, dekontlarınızdan, yolsuzluklarınızdan,  milyon dolarlık hediyelerinizden, milyon dolarlık transferlerinizden, rüşvetlerinizden, ultra zenginlerinizden, dil sürçmelerinizden, göz kırpmalarınız, kimin eli kimin cebinde hallerinizden,kürsüde tek kişilik  başarısız stand up gösterilerinizden ve tekrarlarından midemiz  bulandı artık! ….Hakikaten  söylediğiniz gibi, siz hepiniz  şeytan taşlamaktan tavaf yapamadınız. Ne şeytanınız bitti, ne cebinizdeki taşlarınız ne de taşın altından çıkanlarınız…

 Yükselen seslerinniz, yoksulun midesinden gelen sesi de , ahını aldığınız insanların, şehit ailelerinin gözyaşını da dindiremedi .Şimdide eliniz, eteğiniz  dekontlarla dolu yine bir boşluk bulup saramıyorsunuz ülkenin yaralarını .Bu nasıl bir açlık? Bu nasıl bir yoksunluktur ki dolmayan cepleriniz, doymayan egolarınız var hala!!!

Halkına sahip çıkan halkını besleyen hükümetimiz değil de, hükümeti besleyen aymazlarımız var hala . Rüşveti verenin mal varlığına el koyan, rüşveti alanın malvarlığıyla ilgilenmeyen yasalarımız var. Sürekli yanılan, sürekli hakkında söylenenleri belgeli de olsa yalanlayan liderlerimiz var.  Dün, dünden önce ki gün ve bugün bitmeyen yalanlarınız, bitmeyen bir dolar trafiğiniz var. İsminize tezat kara bir geçmişiniz her geçen gün karalanan siciliniz var. Yordunuz ve unuttunuz…. Hem yerinizi, hem görevlerinizi hem de  bizi unuttunuz..….

AKLIMIZDAN ÇIKMIYOR…

Ufacık bir alıntıyla ufacık bir hatırlatma yapalım vicdanı kalanlara;

"Ağaca asılı halde bulunan genç öğretmenin, 3 yıldır atama beklediği belirtildi. Cebinde 6 tl bulundu..." Aklımdan çıkmıyor!.

"İntihar eden kadının, odun almak için dışarı çıktığı, ‘6 tl ile odun mu olur bacım’ diyen esnafa rica ettiği, bunun üzerine para almadan esnafın odun verdiği; eve geldiğinde odunlar ıslak olduğu için sobayı yakamadığı, çocuklarının üşüdüğünü gören kadının küçük oğlunun eline, ısınmaları için sac kurutma makinesini tutuşturduktan sonra banyoda kendini astığı...."

Aklımdan çıkmıyor!

"Kanser hastası kız ‘dilenci değilim ben’ diye bağırdıktan sonra, eline tutuşturulan parayı bakan Bayraktar’ın yüzüne fırlattı..."aklımdan çıkmıyor.

 "Şehir merkezine 16 km boyunca 1 metre karla kaplı yolda yürüyerek gelen  acılı baba, vefat eden oğlunu çuvalla sırtında taşıdı..."Aklımdan çıkmıyor!

"18 yaşındaki üniversite öğrencisi, ailesine yardım etmek ve okul masraflarını çıkarmak için uzun zamandır iş arıyordu. Ecel onu ilk iş gününde yakaladı. Çalıştığı inşaatın iskelesinin çökmesi sonucu 12. kattan yere düsen genç hastanede hayatını kaybetti." Aklımızdan çıkmıyor!

"Urfa'da iftar saati çocuklarının 'baba çok acıktık' demesi üzerine çaresiz baba, birazdan yemek hazır dedikten sonra, evinin yatak odasında çarşafla kendini astı. Yetkililer vefat eden adamın ardında bıraktığı 'lütfen çocuklarıma göz kulak olun' notunu buldu."

Neden verdiğiniz rüşvetlerin listesini tutma ihtiyacı hissetiniz?"

" Bir keresinde Çağlayan "benim payım 10 milyon euro eksik" dedi, bir daha böyle karışıklıklar olmaması için bu listeyi tutmaya karar verdim..."

‘Vicdanlarda müebbet yediniz. Haram olsun beyler, haram olsun’ diyen( 30.11.2017  -10:55 ~ 10:58 yuksek muhendisim) Sözcünün facebook sayfasında ‘ nu murad’ dan alıntı yaptığım bu başlıklar da bizim aklımızdan çıkmayacak…

*AB Bakanı Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Kur’an  ayetleri ile dalga geçilmesi… ‘Ve la entüm ma ağbüd’ diyerek dalga geçen Metehan Demir’e Bağış, ‘oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum’

‘*Google’a gir, Kuran’da atıyorum kardeşlik, Kuran’da nankörlük Kuran’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” demesi,

*Metehan Demir, ‘Sabah uyanıp Allah’ım Egemen Bağış’tan bir ayet inse de ben de onu RT etsem deyip bekleyen 13 kişi de RT etmiş’ demesini…

*Onu söylüyorum işte, şimdi bir araya gelin amcanı da al, Ziya enişten de var mı yok mu bilmiyorum da tamam mı, Burak abine de hemen şey yap. Tamam mı?

 Tamam baba, Sümeyye yani çıkarıp, Sümeyye bana nereye götüreceğimi söyleyecek.

 Ya tamam, hadi şey yap, sizinkileri düşünün aranızda eniştenle filan. Telefon konuşmalarının ses kayıtlarını…Unutmadık!

                                                   

 İşte böyle…Siz unutmayı unutmayı alışkanlık haline getirirken, bizim aklımızdan çıkmayanlar var……Ama bugünün yarını, bu dünyanın birde öbür tarafı da var…Bunları da siz unutmayın emi!!!