Yenikent; 1999 depreminin ardından şehrin yeni yerleşim bölgesi olmuş, insanların bölgeye taşındığı bir yer haline gelmişti. Şuan ise 100 binin üzerinde insanın yaşadığı bir bölgeden söz ediyoruz.

Geçen süreçte Yenikent’in cazibe merkezi olması adına pek çok adım atıldı. Resmi daireler kampüsü bölgede inşa edildi.

Büyükşehir, depremin ardından inşa edilen iş merkezlerini yeniden dönüştürerek işlevsel hale getirdi.

Yine Meslek Yüksek Okulu bölgeye kazandırıldı. Sosyal tesisler ve yaşam alanları da bölge vatandaşlarının hizmetinde.

Yenikent ve Korucuk’ta hastaneler hizmet sunuyor. Tıp Fakültesi yine burada.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da seçim vaatleri arasında yer alan Ayçiçeği Vadisi merakla beklenen bir projeydi.

Proje zaman zaman kamuoyunda da sorgulanıyor, yapılıp yapılmayacağı noktasında akıllarda soru işaretleri oluyordu.

Bu konuda son noktayı Yenikent Derneği üyeleriyle bir araya gelen Başkan Toçoğlu koydu ve Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adası’nın birlikte hayata geçirileceğini açıkladı.

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak şehrimize kazandırılması planlanan Bisiklet Adası’nın da Ayçiçeği Vadisi’ne dahil edildiği bu toplantıda belirtildi.

Şimdi biraz da projeye dair izlenimlerimi paylaşmak istiyorum; öncelikle proje harika bir görünüme sahip.

Gerçekten Yenikent için dev bir yatırım. Yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, sosyal donatı alanları, çocuk oyun ve eğlence grupları, kafeterya, piknik alanları ve en önemlisi yeşili bol yapısı ile muhteşem görünüyor.

Bu çalışma Yenikent’in uzun yıllardır beklediği ancak beklediğine değdiği bir eser olacak. Sadece bölgenin değil, şehrin cazibe merkezi haline gelecek.

Sosyal yaşamın canlılık kazanacağı projeye Bisiklet Adası’nın eklemlenmesi bir nevi projenin 2020 yılında yapılacak şampiyonaya yetiştirilmesini zorunlu kılıyor.

Söylemek gerekirse; bu harika yatırım Yenikent’in standartlarını arttıracak, bölgeye değer katacaktır.