Dünya’nın öbür ucunda ırkçı, Müslüman düşmanı bir ruh hastası 49 Müslümanı camide şehit etti. Yayınladığı manifestoda, Dünya’ya ve Müslümanlara kin kustu.

Hristiyan-Haçlı denilen teröristin ölüm listesindeki bir numarası Merkel idi. Merkel’i hedef yapan, mültecilere Almanya’nın kapılarını açması. Merkel, Yeni Zelanda ile ilgili taziyesinde, o tehdide hiç atıf yapmadı. Teröriste prim vermedi.

Yeni Zelanda polisi vatandaşlarını uyararak cami katliamının görüntülerini bulundurmak ve paylaşmak suçunu işleyenlere, 14 yıla kadar hapis cezası, eğer bu suçu şirketler işlerse, ilave olarak 137000$ para cezası verileceğini açıkladı.

Yeni Zelanda başbakanı, bu Cuma tüm televizyon kanallarında Cuma vakti 2 dakika saygı sessizliği ve sonra ezanın yayınlanacağını açıkladı. Bizde ise, miting meydanlarında katliamın görüntüleri yayınlanıyor.

Batı ülkelerinin katliama yönelik tepkileri çok cılız oldu. İslam ülkelerini ise hiç sormayın. Bu katliamı bir Hristiyan-Müslüman savaşı gibi göstermek çok yanlış olur. Devlet büyüklerimiz tepkilerini daha sağduyulu olarak vermelidir.

*********

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya mitingi çok başarılı geçti. Kalabalığın az yada çok oluşu, topluluğun heyecanlı olup olmadığı, çok sayıda öğrencinin olup olmadığı, farklı düşüncede olanların farklı düşüncelerine yol açıyor. Ancak genel görüntü başarılı idi. Recep Tayyip Erdoğan haricinde diğer siyasilerin böyle bir topluluğu oluşturması mümkün değil. Bence, mitinge MHP’liler gerekli desteği vermediler. Halbuki bu, aynı zamanda Cumhur ittifakının mitingi idi.

Önceki seçimde Sakarya’da AKP ve MHP’nin toplam oyu %70’in üzerinde. Merak edilen, gerek ekonomik kriz, gerekse yerel yönetimlerin ister istemez yıpranması bu tabloyu nasıl değiştirecek? Bütün bunlara rağmen bence seçimin galibi AKP mağlubu MHP olur.

Eğer muhalefet, iktidar için bu olumsuz şartlara rağmen oyunu arttıramaz, en azından birkaç belediye kazanamaz ise hem kendilerini hem de adaylarını gözden geçirmelidir. Halka, ulaşıp ulaşamadıklarını sorgulamalı, başarısız olanlar sessizce aktif siyasetten çekilmelidir.