Bzim SAKARYA’dan merhaba...

Yılın son haftasına Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilme kapsamına alınmasına ilişkin tepkiler damga vurdu.
Türk Harb İş Sendikası’nın düzenlediği basın açıklaması, CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un yasa teklifi, İYİ Parti Milletvekili Ümit Dik-bayır’ın TBMM’deki konuşması dikkat çekiciydi. Gazetemiz yazarlarının bu konudaki değerlendirmeleri de çarpıcıydı. Savunma Sanayinin özel-leştirilmesinin sakıncalarının yanı sıra bu özelleştirmenin kent ekonomisine ve sosyal ya-şamına yapaccağı etkileri tartışıldı. 
Konuyu bununla da sınırlamayıp, Türk Harb İş Sendikası’nda önceki yıllarda yöneticilik yapan iki önemli ismi Orhan Büyü ve Sıtkı Sivri ile fabrikanın kuruluşunda Sakaryalıların yaptığı maddi yardıma öncülük eden isimlerden Aydemir Ho-rozlu’yu konuk ettik.  
Yani Soru Yağmuru’na bu hafta üç konuk aldık. Horozlu, fabrikanın kuruluşundaki heyecanı ve coşkuyu anlatırken, Orhan Büyü ve Sıtkı Sivri özelleştirmenin yaratacağı olumsuzluklara dikkati çekti. Tüm olumsuzluklara karşı nasıl mücadele edileceği noktasında ise nezaketlerini koruyup, bunun yanıtını sendikanın bugünkü yöneticileri ile Türk İş’in tepe noktasındaki isim-lere bıraktılar.
Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi, bu konuda Sakarya basınındaki görüş ayrılığını da or-taya koydu. Tavırlarını özelleştirmeden yana alıp, ‘İşçinin hakkı verilsin yeter’ noktasına ge-lenler oldu. İyi de oldu. Okur, bu açıdan da yerel gazeteleri değerlendirme imkanına kavuştu.
***
Evet, 2018’in son günündeyiz.
Bu gece yeni bir yıla gireceğiz. 
Keşke eski yıl bitince, o yıla ait sorunlar, dertler, sıkıntılar da orada kalsa, her şeye yeniden başlayabilsek.
Kısacası yarın hiçbir şey değişmeyecek ama umutlarımızı tazeleyeceğiz en azından.
Tüm okurlarımızın yeni yılını kutluyor, yarınların daha iyi olacağına olan inancını, haksızlıka, hukuksuzlukla, adaletsizlikle mücadelele gücünü diri tutmasını diliyorum.  
Yeni yılda daha dolu, daha güzel gazetelerde buluşmak umuduyla  hoşçakalın...