Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, daire başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. Bireye dokunan çalışmalarla tüm Sakarya’ya hizmet sunduklarını ifade eden Yüce, Sosyal Politikalar alanında Türkiye’de 3.’lüğe layık görülen Sosyal Gelişim Merkezleri’nin toplumun her kesiminin ilgi odağı olduğunu söyledi. Yüce, Mutlu Şehir Sakarya parolasıyla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Toplumun tamamına dokunan çalışmalar

Yüce, “SGM’de ailenin tüm fertlerine yönelik programlar gerçekleştiriyoruz. Şehir merkezindeki ilk merkezimizin ardından Akyazı, Geyve ve Sapanca’da merkezlerimiz açıldı. Karasu’da tamamlanıyor. SGM’lerde çocukların boş vakitlerini kaliteli bir şekilde geçirmelerine olanak sunuyoruz. Merkezlerimizde yürüttüğümüz çalışmalar pek çok il ve ilçeye örnek oluyor. Öte yandan çocuklarımızı geleceğe hazırlarken; ailelerimize eğitimler sunuyoruz. Atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmeti sağlıyoruz. Ayrıca Yaşayarak Öğrenme Macera Parkımız çocuklarımıza yaşarken öğrenmenin, dayanışmanın, paylaşmanın en güzel örneklerini bir arada sunuyor. Engellilerimize yönelik hobi kursları düzenliyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata tutunmaları adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu noktada çok önemli adımlar attık. Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete aldık. Engelsiz Kafe ile kardeşlerimizin istihdam edilmesine olanak sunduk. Engellilerimiz için daha faydalı ne yapabiliriz düşüncesi içerisindeyiz. Hedefimiz her alanda ‘Engelsiz Kent Sakarya’dır” dedi.

SGM’de herkes birlikte

SGM’lerde çocuklar arası birlikteliğin önemine değinen Yüce, “Engellilere yönelik çalışmalarımızı gerçekleştirirken temel bir misyonumuz var. Engellilerimizi ayrıştırmamak, farklılıkların zenginlik olduğunu tüm topluma benimsetmek. Bu misyonumuzun izlerini Sosyal Gelişim Merkezi’nde görebilirsiniz. Sosyal Gelişim Merkezi, özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren çocuklarımızın birlikte vakit geçirebildikleri, ortak yaşam alanlarını kullandıkları, bahçede birlikte oyun oynadıkları, birlikte eğlendikleri ve birbirlerini oldukları gibi kabul ettikleri bir merkez. Hedeflerimizden biri de tam olarak buydu” dedi.

Yaşlılar başımızın tacı

Yaşlılara yönelik YADEM çatısı altında sunulan hizmetleri değerlendiren Yüce, “Öpülesi Eller Başımızın Tacı’ sloganıyla yaşlılara yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakacak kimsesi bulunmayan, günlük yaşam faaliyetlerini yapmakta zorluk çeken ve evlerinde bakılmaya ihtiyaç duyan 65 yaş ve üzeri engelli ve yatalak durumdaki vatandaşların ev temizliği, kişisel bakım, psikolojik destek, fizik tedavi, hastane refakati gibi ihtiyaçlarını gideriyoruz. Farklı aktiviteler, spor etkinlikleri, yürüyüşler ve gezilerle motive ediyoruz. YADEM’de Marmara Belediyeler Birliğinin “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri” ödül töreninde “Sosyal Belediyecilik” alanında 1. olarak bu başarıyı taçlandırıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim