Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programı; ekranları başında izleyen seyircilerin yanı sıra kültür merkezine gelen çok sayıda misafir de salondan canlı olarak takip etti.

Turgay Güler’in moderatörlüğünde yaklaşık iki saat süren canlı yayında; Savcı Sayan, Hasan Öztürk, Salih Tuna ve Ahmet Kekeç de yorumlarıyla programa eşlik etti.

Avrupa Bile Bu Duruma Endekslenmiş Durumda

Sıradışı Özel programını Serdivan’dan “Seyircili olarak değil de dostlarla birlikte yapıyoruz” diye konuşmasına başlayan Turgay Güler referandumla ilgili değerlendirmesinde hayır gibi sonucun bu ülkede taş üstünden taş bırakmayacağını belirterek “Böyle bir sonuç ülkeyi paramparça bir hale getirir. Şu anda Avrupa bile bu referanduma endekslenmiş durumda. Ne ekonomi kalır ne de bir şey.” şeklinde konuştu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a, Sıradışı ekibini seyirci ile buluşturduğu için teşekkür eden Güler, 16 Nisan’ın bir telafisi olmadığını belirterek “İnşallah önümüzdeki hafta Pazar günü tüm Türkiye’yi güzel bir sonuç bekliyor.” dedi.

Kılıçdaroğlu CHP’nin Başına Gelen Felakettir

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa değişikliğinin konuşulduğu Sıradışı Özel’de Savcı Sayan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “15 Temmuz Darbe Girişimi” için son günlerde dile getirdiği “Kontrollü Darbe” benzetmesini eleştirerek, “100 yılda bir felaket gelir. 100 yılda bir mucize gelir. Felaket CHP’ye nasip oldu. Mucize AK Parti’ye.” dedi.

Bu Türkiye’nin Meselesidir

Türkiye’nin bir kuşatılmışlık altında olduğunu ifade eden Salih Tuna ise “16 Nisan’da insanlar sağlıklı bir karar vermezlerse Türkiye’nin hali haraptır. Referanduma sayılı günler var diye kimse rehavete kapılmasın. Uyanık olalım, dirayetimizi ortaya koyalım, gece gündüz çalışmaya devam edelim. Bu AK Parti ya da Erdoğan meselesi değildir, Türkiye’nin meselesidir.” diye konuştu.

17-25 Aralık’ta Sakarya Erdoğan’a Sahip Çıktı

Sakarya’nın birlik ve beraberlik olarak ayrı bir yeri olduğunu belirten Hasan Öztürk de “17-25 Aralık kumpasının ardından, o zamanlar Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’da; Kemal Kılıçdaroğlu’nun altında otopark olan ama seçim vaadi olarak buranın altını otopark yapacağız diye tabir ettiği meydanda mitingi vardı. Tayyip Bey meydana çıktı. Konuştu, meydan konuştu. Konuşma bittiğinde meydandaki 80 bin kişi 80 milyon oldu. O dönemde yanındaki herkes çil yavrusu gibi kaçmaya çalışırken, Sakaryalılar Tayyip Bey’e sahip çıkmıştı.” dedi.

Avrupa Neden Bu Kadar Tepki Gösteriyor

Türkiye’de bugüne kadar kurucu sıfatını taşıyanların askerler, bürokratlar ya da darbe yapanlar olduğuna değinen Ahmet Kekeç, “ Avrupa neden bu referanduma bu kadar tepki gösteriyor? Tek sebebi, sizlerin yani milletin kurucu olması. 16 Nisan’da bu millet sistem değişikliğini gerçekleştirirse o zaman FETÖ’yle de, darbe odaklarıyla da mücadele etmek çok kolaylaşacak. Eğer hayır çıkarsa Türkiye yönetilemez bir ülke olur.” ifadelerine yer verdi.

Twitter’da En Çok Konuşulan Program Oldu

Serdivan’dan canlı yayınlanan “Sıradışı Özel” programı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kullanıcı, programı canlı yayına başlamadan önce ve devam ederken #SıradışıSerdivanda etiketiyle paylaştı. #SıradışıSerdivanda etiketiyle kısa sürede Türkiye gündemine oturan program en çok konuşulan (tt) konular arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim