Yenigün Mahallesi’nde yaşayan Fedai Abus, eşini ve oğlunu kaybettikten sonra yaşam tarzını değiştirdi. Yarım asırdır içtiği sigarayı 10 yıl önce bıraktı. Kendini meşgul etmek için topladığı eski lastik ve farklı materyallerle süsler oluşturup bahçesinde sergilemeye başladı. Gözünün içi gibi baktığı 1966 model Ford marka arabasını bu süslerle farklı bir görünüme kavuşturdu.

“Sigarayı bıraktım rahatladım ”

Yaşam hikayesini ve hobisini Bizim Sakarya Gazetesi ile paylaşan Fedai Abus, yarım asır sonra terk ettiği eski dostunu anlatarak başladığı konuşmaya:
“Ben ben 50 yıl sigra içtim, 10 sene önce bıraktım. Yılarca boşuna içmişim, şimdi dünya varmış diyorum. Temiz havayı soluyorum. Sigara içenlere vakit geçirmeden sigarayı bırakmalarını tavsiye ederim. Zaman geçirmek için kahvehaneleri sevmiyorum, gitmiyorum da… Dedikodu ortamını hiç sevmem, kendime uğraş için oradan buradan atılmış eşyaları topladım, getirdim bahçede sanatsal değişik figürler yaptım. Topladığım boncuk, pervane, şişe, eski kumaş atıklarını tohplayıp değerlendirdim. Bahçede farklılk görünsün diye, ilginç ve temiz görsel olsun diye çalışma yaptım.”

“Ekmek topluyor”

Sokağa atılan yada lokantlarda artan ekmekleri topluyorum,sokak hayvanlarına vermek üzere Kentpark’a götürüyorum topladığım ekmekleri hayvanlara yediriyorum. İşte eğleniyorum kendimi. Ömrümü dünya için adadım bu dünya gelip geçici.”

“Eski araba tutkusu”

66 yaşında Ford Taunus arabam, 40 senedir bende. Satmaya kıyamadım. Ben de süsledim, gözüm gibi bakıyorum ona. Bisikletim var onunlada yakın yerlere pedal çevirerek gidyorum, hem de spor yapmış oluyorum. Mahalleden insanlar arabama mest oluyor.”

Editör: TE Bilişim