Aydıntepe yaptığı açıklamasında, “Sakarya Adliyesi’nin bulunduğu Resmi Daireler Kampüsü’nde amaçları sadece haber takibi yapmak olan Akşam Haberleri Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Show TV Muhabiri Nurettin Eryılmaz ile Medyabar Sitesi Editörü ve DHA Muhabiri Aziz Güvener’in, Yenikent Polis Merkezi Amirliği’nin ekiplerince gözetim altına alınarak Polis Merkezi’ne götürülmesi asla kabul edilebilecek bir durum değildir”

 

SORUMLULUK

“Anayasamızın “Basın hürriyetini” düzenleyen 28 inci maddesinin “Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz” hükmü açık olmasına rağmen, kamuya açık alanda sadece haber amaçlı orada bulunan iki meslektaşımıza yönelik olarak polisin takındığı tutum ve davranış affedilecek bir olay değildir. Türk Polis Teşkilatı’na saygımız tamdır, ancak herkes görev ve sorumluluklarını bilmek zorundadır”

 

SON OLMASINI

“İki gazetecinin sadece haber takibi yaptıkları esnada gözetim altına alınarak Polis Merkezi’ne götürülüp kimlik tespitine tutulmasına hiçbir anlam veremiyoruz. Daha önce de Çark Caddesi’nde bir olayı takıp eden bayan gazeteciye yönelik yapılan baskıyı unutmuş değiliz. Sakarya’da herkes bilmeli ki, Sakarya basını sahipsiz değildir. Sakarya Gazeteciler Birliği olarak bu olayın son olmasını ve bundan sonra böylesine tatsız olayların yaşanmaması için ilgililerin gerekli önlemi alacaklarına inanıyoruz”.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim