Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama töreninde konuşma yapan Uğur Okulları Sakarya Kampüsü Ortaokul Müdürü Nurhan Müftüoğlu;

’ Yüzlerinde açan umut tomurcuklarıyla baharı müjdeleyen yarınlarımız, evlatlarımız, sevgili genç yürekler

Dünya tarihinde hem cepheden cepheye koşarak savaşan, hem de ülkesini kalkındırmak, yükseltmek, modernleştirmek için çabalayan; zaferi kazandıktan sonra da yepyeni bir cumhuriyet kurarak onu gençlere emanet eden; Atatürk’ ten başka bir devlet adamına rast gelmek çok zordur.

Yine dünyada çocuklarına bu kadar çok güvenen, onları vatana ve millete yararlı bireyler haline getirebilmek için çabalayan bir lider yoktur.

Büyük ATATÜRK; bağımsızlık mücadelesini veren Türkiye Büyük Meclisi’ ni 23 Nisan 1920’ de açmış ve bu tarihi günü sizlere, Türk çocuklarına bayram olarak armağan etmiştir.

Vatanımızın kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük ATATÜRK, 17 Ekim 1922’ de Bursa’ da kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocuklara yani sizlere şöyle seslenmiştir:

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Ne kadar önemli kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk sizlere olan inancını şöyle dile getiriyor;

“ Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve ilerletecek sizsiniz. Türk çocuklarının yüksek yeteneklerine olan inancım tamdır.”

Bu tarihi sözlerin üzerine söyleyecek çok söz bulamıyorum

Onun çizdiği yolda yürümek ve gösterdiği hedeflere ulaşabilmek için;

  1. Daha çok okuyacağız.
  2. Daha çok araştıracağız
  3. Daha çok çalışacağız
  4. Daha çok üreteceğiz
  5. Zamanı ve Allah’ın bize verdiği nimetleri israf etmeyecek; devletin malını ve herkesin hakkını koruyacağız.

Gönüllerinizde yatan hedeflerinize hatta onun daha ötesine ulaşmanızı; ailenize, devletimize, milletimize çok faydalı bireyler olmanızı yürekten istiyorum.

Büyük ATATÜRK’ ün torunları, aydınlık bir geleceğe doğru olan yürüyüşünüzde; büyük başarılara imza atacağınıza, yarınların dünyasına bakışlarınız ve çalışmalarınızla damga vuracağınıza inancım tamdır.

Bu inanç ve güvenle, bizlere bu yurdu vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bütün tarihi değerlerimizi minnet duygularıyla selamlıyorum.

Ne mutlu ATATÜRK’ ün çocuklarına!’’ dedi.

Okul bando takımının gösterisinin ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudular.

Tören,Bilecik yöresi halkoyunları,Zeybek Ekibi ve step gösterisiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim