“Abhaz halkı olarak, Zeytin Dalı Harekâtı’nı destekliyoruz”

Sakarya Abhaz Derneği Başkan Oral Kobaş, yaptığı ziyaretinde Sakarya Valisi İrfan Balkanoğlu’na “hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. Vali Balkanlıoğlu’na Afrin'de şehit olan kahraman Mehmetçiklere başsağlığı ve yaralı askerlere de geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Kobaş; Zeytin Dalı Harekâtı’nı Abhaz halkı olarak destekliyor ve her zaman devletimizin yanında olduğunu belirtiyoruz” dedi. Derneğin halk oyunları, dil, mızıka kursları ve projeleri hakkında Vali Balkanlıoğlu’na bilgi veren Başkan Kobaş; 24 Şubat’ta gerçekleştirecekleri derneklerinin 3. kuruluş balosuna da davet ederek; “Toplumumuzun sizi yakından görmesi için bu bir fırsat olacaktır. Sizinde balomuzda olmanız toplumumuz tarafından ilgiyle karşılanacaktır. Aramızda olmanız bizi onurlandıracaktır. Sizi mutlaka bekliyoruz” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Sakarya Abhaz Derneği’ni tebrik etti

Abhazları yakından tanıdığını ifade eden Sakarya Valisi İrfan Balkanoğlu; Abhaz ve Çerkezlerin yıllardır kopmadan birlik ve beraberlik içerisinde örf adet ve geleneklerine bağlı yaşamış milletler olduğu belirterek; “Sakarya’da kültürlerini, oyunlarını ve dillerini gelecek nesillere taşıdığı için Sakarya Abhaz Derneği’ni kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Yaptığınız kültürel çalışmalar önemli faaliyetlerdir. İleriki çalışmalarınızı sürdüreceğiniz Abhaz Kültür Evi’nde de çok güzel projelere imza atacağınızı da inanıyorum. 100 bin Abhaz vatandaşın yaşadığını Sakarya’nın bir parçası olduğunun göstergesidir. Bu vesileyle Sakarya Abhaz Derneği Başkan Oral Kobaş ve Yönetimini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Abhazlar’dan Vali Balkanlıoğlu’na davet

Ziyaretinde; “Sakarya'mız, kültürel anlamda Türkiye'nin en zengin kentlerinin başında gelmektedir. Biz Abhazlar da farklı kültürlerin, yıllardan beri gelen kardeşlik ilişkisi çerçevesinde Sakarya'daki bu yapının bir parçası olmaktan büyük bir gurur duymaktayız. Bu kentte biz Abhazlar’ın 155 yıllık bir geçmişi var. Sakarya'da 40 civarında Abhaz köyü ve kent içi yerleşimleri ile birlikte, atalarımızın geldiği Abhazya dışında dünyada en çok Abhaz nüfusu barındıran ve Abhaz kültürünün de en yoğun yaşatıldığı kent konumundadır.  Sakarya Abhaz Derneği 2014 yılında kuruldu ve kısa zamanda 3 bine yakın üye yapısına ulaşarak Abhaz Dernekleri Federasyonunun en önemli derneği haline geldi. 200 civarında çocuklarımıza ve gençlerimize halk dansları ve Abhaz Dili Eğitimi veriyoruz. Kadınlarımıza Abhaz El Sanatları Kursu veriyoruz. Rektörümüzün katkısıyla Sakarya Üniversitesinde okuyan 30’a yakın Abhazyalı öğrencimiz var. Onlara burs veriyoruz ve ihtiyaçlarına katkı sunuyoruz En önemli projelerimizden biri Abhaz Kültür Evi projesidir. Bu konuda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeki Toçoğlu beyinde önemli katkıları vardır. İnşallah 1 yıl içinde bu kültür evimizin açılışını sizinle birlikte yapacağız. Bunun yanında her yıl şubat ayında düzenlediğimiz bir kuruluş etkinliğimiz var, bu kuruluş etkinliğimize her yıl valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Rektörümüz katılmaktadır. Bu yılın kuruluş etkinliğini 24 Şubat’ta gerçekleştireceğiz. Toplumumuzun sizi yakından görmesi için bu bir fırsat olacaktır. Sizinde balomuzda olmanız toplumumuz tarafından ilgiyle karşılanacaktır. Aramızda olmanız bizi onurlandıracaktır. Sizi mutlaka bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim